Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News247]: Alpha Bank: Με κέρδη και βελτίωση των προβλέψεων έκλεισε το 9μηνο
[News247]: Alpha Bank: Με κέρδη και βελτίωση των προβλέψεων έκλεισε το 9μηνο

[News247]: Alpha Bank: Με κέρδη και βελτίωση των προβλέψεων έκλεισε το 9μηνο

Θετικό αποτέλεσμα με κέρδη στο τρίμηνο και το εννεάμηνο έναντι περσινών ζημιών, παρουσίασε η Alpha Bank , παράλληλα με τη μείωση των προβλέψεων για επισφαλείς απαιτήσεις και αύξηση εσόδων από τόκους. Τα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν το στόχο για ανάκαμψη της χρηματοοικονομικής επίδοσης εντός του έτους, επισημαίνει ο ceo της Τράπεζας, κ. Δημ. Μαντζούνης.

Σε τροχιά κερδοφορίας μπήκε η Alpha Bank το πρώτο φετινό εννεάμηνο, καταγράφοντας σημαντική βελτίωση στον περιορισμό των προβλέψεων και στη μείωση των καθυστερούμενων δανείων. Εντυπωσιακή, η μείωση των νέων Μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs) κατά 71%. Ως το τέλος του 2019, η Τράπεζα προσβλέπει σε μείωση κατά 48% του δείκτη κόκκινων δανείων (NPLs)  και κατά 36% των κόκκινων ανοιγμάτων (NPEs).

Τα μετά φόρων κέρδη ανήλθαν το εννεάμηνο σε 22,2 εκατ ευρώ έναντι ζημιών πέρυσι κατά 838,4 εκατ ευρώ και το τρίτο τρίμηνο συγκεκριμένα, τα κέρδη ανήλθαν σε 41,2 εκατ ευρώ έναντι περσινών ζημιών κατά 16,8 εκατ ευρώ.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα εννεαμήνου,  τα κύρια αποτελέσματα προ Προβλέψεων ενισχύθηκαν κατά 4,2% σε ετήσια βάση και ανήλθαν σε Ευρώ 896,4 εκατ. κυρίως ως αποτέλεσμα της βελτίωσης της λειτουργικής επίδοσης και της αύξησης της αποδοτικότητας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS247

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!