Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News247]: Αυτιστική ή Ολιστική Ιατρική; Από την αυταπάτη στην αποδοχή
[News247]: Αυτιστική ή Ολιστική Ιατρική; Από την αυταπάτη στην αποδοχή

[News247]: Αυτιστική ή Ολιστική Ιατρική; Από την αυταπάτη στην αποδοχή

“Για μια Ιατρική που δεν ντρέπεται να χρησιμοποιήσει το συναίσθημα και να το συνδυάσει αρμονικά με τις καλύτερες επιστημονικές πρακτικές κάθε εποχής, αποδεχομένη βέβαια τα ανά πάσα στιγμή όριά της. Και για να γίνει αυτό θα πρέπει οι ιατροί να μάθουν, ή καλύτερα να θυμηθούν, πώς είναι να λειτουργείς όχι μόνο με το μυαλό σου αλλά και με την καρδιά σου”

*Του Κώστα Τσαρπαλή

Σε μία κλασσική πλέον μελέτη , από το μακρινό 1984, κατά την διάρκεια της συνάντησής τους με τον ιατρό, το 77% των ασθενών δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν την εισαγωγική τους πρόταση σε σχέση με το πρόβλημα υγείας τους. Ο μέσος χρόνος διακοπής από τον ιατρό ήταν τα 18 δευτερόλεπτα. Σε μία πιο κοντινή μας μελέτη , του 2001, ο ιατρός διέκοπτε τον ασθενή, κατά μέσο όρο, όχι νωρίτερα από 12 ολόκληρα(!) δευτερόλεπτα ομιλίας. Λιγότερο δηλαδή από όσο χρειάστηκε να διαβάσετε μέχρι εδώ. Τι να προλάβεις να πεις και τι να εξηγήσεις.

Κι όταν έτσι είναι η αρχή της συνάντησης, δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη το τέλος της. «Από μένα δεν έχει(ς) τίποτα!» είναι μια τυπική πρόταση που ακούμε συχνά όλοι μας, ασθενείς και ιατροί (από άλλους ιατρούς όταν μας παραπέμπουν ασθενείς).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS247

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!