Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
13 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News247]: Τα αφορολόγητα και οι αφόρητοι αφορισμοί
[News247]: Τα αφορολόγητα και οι αφόρητοι αφορισμοί

[News247]: Τα αφορολόγητα και οι αφόρητοι αφορισμοί

Η Γιώτα Μιχαλοπούλου γράφει για τις αποκαλύψεις από τα Lux Leaks μέχρι τα Panama Papers αλλά και τη γραμμή “άμυνας-επίθεσης” που υιοθετούν κάποιοι που υπεραμύνονται τις πρακτικές φοροαποφυγής

Της Γιώτας Μιχαλοπούλου*

Από το Lux Leaks στα Panama Papers ως και τα πρόσφατα Paradise Papers, η γραμμή άμυνας-επίθεσης όσων τα ονόματα αποκαλύπτονται σε off shore εταιρίες αρχίζει με σχόλια έκπληξης για να καταλήξει σε απειλές και προσωπικές επιθέσεις, συχνά εναντίον όσων δημοσιεύουν πρακτικές και πρωταγωνιστές φορο-αποφυγής. Σε αυτό που αποτυγχάνουν όλοι και μαζί με αυτούς τα φορολογικά συστήματα και σε χώρες-μέλη της Ε.Ε., είναι να υπάρξει ένας αποτελεσματικός μηχανισμός ελέγχου, ένα αυστηρό πλαίσιο διαφανούς λειτουργίας αυτών των υπεράκτιων εταιριών και χαρτογραφημένες οι διαδρομές δισεκατομμυρίων ευρώ, με τα απαραίτητα και καθαρά φορο-παραστατικά.

Τα Paradise Papers δεν αποκάλυψαν τίποτα καινούργιο, ή κάτι πρωτοφανές και άγνωστο. Τα Lux Leaks το 2014 μας έδειξαν με ποιους τρόπους ο αγαπητός πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, ως πρωθυπουργός στο Λουξεμβούργο, ενθάρρυνε και φιλοξενούσε με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους κεφάλαια πολλών εκατομμυρίων και δισεκατομμυρίων ευρώ που οι ιδιοκτήτες τους τα ήθελαν… “αόρατα”. Είτε για να μην πληρώσουν το φόρο που τους αναλογεί, να μη συνεισφέρουν δηλαδή τον οβολό τους και αυτοί στο δημόσιο κορβανά όπως όλοι μας, είτε για να μην αποκαλύψουν “πόθεν έσχες 80 εκατομμύρια ευρώ;” Ο Γιούνκερ παραμένει πρόεδρος της Κομισιόν, τον οποίο και κυνηγούμε οι δημοσιογράφοι για να μας δώσει μία αποκλειστική συνέντευξη για το πως θα καταπολεμηθεί πχ η φοροδιαφυγή στην Ελλάδα. (λολ, ε;)

Kαι πέρασαν τα Lux Leaks και μικρή μερίδα των εγχώριων ΜΜΕ ασχολήθηκε και ήρθαν τα Panama Papers, το 2016, με άλλα ωραία νέα. Και με αποκαλύψεις ελληνικού ενδιαφέροντος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS247

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!