Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
19 °C 8 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
12 °C 21 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News247]: Οι 6 άξονες – ‘πρόκληση’ της οικονομικής πολιτικής
[News247]: Οι 6 άξονες – ‘πρόκληση’ της οικονομικής πολιτικής

[News247]: Οι 6 άξονες – ‘πρόκληση’ της οικονομικής πολιτικής

Κόκκινα δάνεια και capital control,συμπεριλαμβάνονται μαζί με ιδιωτικοποιήσεις και μεταρρυθμίσεις, στους 6 άξονες – στόχους της οικονομικής πολιτικής. Τι προτείνει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γ. Στουρνάρας, που επισημαίνει την ανάγκη έγκαιρης ολοκλήρωσης της δ’ αξιολόγησης

Απευθυνόμενος στους ακροατές της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γ. Στουρνάρας, παρουσίασε ένα «καλάθι» προτάσεων για να παραμείνει η οικονομία σε τροχιά διατηρίσιμης ανάκαμψης. Αναφέρθηκε σε 6 συγκεκριμένους στόχους, στους οποίους θα πρέπει να επικεντρωθεί η οικονομική πολιτική.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Στουρνάρας, επισημαίνει ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι μας θα πρέπει σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές, να αποσαφηνίσουν τη μορφή της στήριξης της ελληνικής οικονομίας μετά την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος. Και φυσικά, τονίζει την αναγκαιότητα της έγκαιρης ολοκλήρωσης της τέταρτης και τελευταίας αξιολόγησης.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, τα τελευταία επτά χρόνια η Ελλάδα έχει επιτύχει σημαντική πρόοδο όσον αφορά την αντιμετώπιση των σοβαρών μακροοικονομικών ανισορροπιών της, τη μεταρρύθμιση της οικονομίας της και την αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητάς της. Η ελληνική οικονομία έχει πλέον τη δυνατότητα και την προοπτική να επανέλθει σε βιώσιμη ανοδική τροχιά, μέσα από ένα νέο εξωστρεφές πρότυπο ανάπτυξης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS247

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!