Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [News]: Do you speak Google; Το Translate έφτιαξε τη δική του γλώσσα
[News]: Do you speak Google; Το Translate έφτιαξε τη δική του γλώσσα

[News]: Do you speak Google; Το Translate έφτιαξε τη δική του γλώσσα

Για να μπορεί να μεταφράζει γλώσσες για τις οποίες δεν έχει δεδομένα

Το Google Translate δεν θα είναι στο εξής… χαμένο στη μετάφραση, ακόμη και αν του εισάγει ο χρήστης προς μετάφραση μια γλώσσα που δεν γνωρίζει. Το online εργαλείο αυτόματης μετάφρασης, δημιούργησε τη δική του τεχνητή γλώσσα!

Το Translate θα χρησιμοποιεί πλέον ένα νευρωνικό δίκτυο προκειμένου να κάνει μετάφραση των πλέον δημοφιλών γλωσσών παγκοσμίως. Πλέον όμως το Translate θα μπορεί να κάνει μεταφράσεις σε γλώσσες για τις οποίες δεν έχει εκπαιδευτεί. Για τον σκοπό αυτό δημιούργησε τη δική του τεχνητή γλώσσα.

Τα κλασσικά εργαλεία αυτόματης μετάφρασης «σπάνε» τις προτάσεις σε λέξεις και φράσεις και στη συνέχεια μεταφράζουν το καθένα ξεχωριστά. Τον Σεπτέμβριο, η Google παρουσίασε ένα νέο σύστημα το οποίο χρησιμοποιεί ένα νευρωνικό δίκτυο προκειμένου να γίνεται μετάφραση ολόκληρων προτάσεων. Αυτό το σύστημα είναι πλέον σε λειτουργία για οκτώ από τις πιο δημοφιλείς γλώσσες.

Οι ερευνητές της Google υποστηρίζουν ότι το γεγονός αυτό αποτελεί μεγάλη πρόοδο και ότι το σύστημα είναι σε θέση να το επιτύχει αυτό βρίσκοντας «κοινό έδαφος», όπου οι προτάσεις με το ίδιο νόημα αντιπροσωπεύονται με όμοιους τρόπους ανεξάρτητα από τη γλώσσα. Κατά κάποια έννοια, αυτό σημαίνει ότι το σύστημα έχει δημιουργήσει μια νέα κοινή γλώσσα, ωστόσο αυτή χρησιμοποιείται καθαρά για το έργο της μετάφρασης και δεν είναι δυνατόν να την αναγνώσει ή να τη χρησιμοποιήσει κάποιος άνθρωπος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!