Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 8 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
8 °C 10 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News]: «Ξεχάστε το» λένε οι δανειστές για νέα ρύθμιση για μισθωτούς και συνταξιούχους
[News]: «Ξεχάστε το» λένε οι δανειστές για νέα ρύθμιση για μισθωτούς και συνταξιούχους

[News]: «Ξεχάστε το» λένε οι δανειστές για νέα ρύθμιση για μισθωτούς και συνταξιούχους

Σχέδια για να πείσουν τους θεσμούς κάνουν στο υπουργείο Οικονομικών

Ρύθμιση; Για ποια ρύθμιση μιλάμε; Αυτή που θα εφαρμοστεί για μισθωτούς και συνταξιούχους και θα έχει 120 δόσεις; «Forget about it…».

Με την απάντηση αυτή, κορυφαίο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου επιβεβαίωνε χθες το ρεπορτάζ του www.news.gr στις 30.10.2018 σύμφωνα με το οποίο οι δανειστές εμφανίζονται προς το παρόν να έχουν βάλει πάγο στο κυβερνητικό σχέδιο για την ενεργοποίηση μιας νέας ρύθμισης στην οποία θα έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν μισθωτοί και συνταξιούχοι που χρωστούν στην Εφορίας και αδυνατούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους.

«Αυτή τη στιγμή η κουβέντα που έχει ανοίξει για μια νέα ρύθμιση οφειλών κάνει τεράστιο κακό και στην ΑΑΔΕ και στο υπουργείο Εργασίας». Το αντίκτυπο είναι πιθανόν να αποτυπωθεί στις εισπράξεις αφού όσο παραμένει στο τραπέζι η συζήτηση για τη ρύθμιση των 120 δόσεων τόσο οι φορολογούμενοι θα παγώνουν ή θα αναβάλουν τις πληρωμές τους στα κρατικά ταμεία. Στο 9μηνο οι φορολογικές εισπράξεις από τους φορολογούμενους με ληξιπρόθεσμες οφειλές που δεν υπερβαίνουν τις 430 εατ. Ευρώ. Σύμφωνα με κορυφαίο παράγοντα, το θέμα παραμένει και εξετάζεται. Τίποτα δεν έχει τελειώσει

Στις Βρυξέλλες πάντως δεν βλέπουν με καλό μάτι μια νέα ρύθμιση καθώς εκτιμούν ότι θα ανοίξει τρύπα στα έσοδα αφού πολλοί φορολογούμενοι περιμένοντας μια ευνοϊκότερη ρύθμιση οφειλών θα σταματήσουν να ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!