Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [News]: Βρέθηκαν 700 αρχαίες φιάλες με αντικαταθλιπτικά
[News]: Βρέθηκαν 700 αρχαίες φιάλες με αντικαταθλιπτικά

[News]: Βρέθηκαν 700 αρχαίες φιάλες με αντικαταθλιπτικά

Μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη στην ευρύτερη περιοχή της Κωνσταντινούπολης

Μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη ήλθε στο φως σε χώρο ανασκαφών λίγο έξω από την Κωνσταντινούπολη, στην περιοχή που βρίσκεται η αρχαία ελληνική πόλη Βαθονεία. Η ανασκαφή έφερε στην επιφάνεια 700 φιάλες με αντικαταθλιπτικά φάρμακα αλλά και φάρμακα για την καρδιά.

Πρόκειται, σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, για την πρώτη φορά ήρθε στο φως ένας τέτοιος αριθμός ευρημάτων σε μία και μοναδική αρχαιολογική ανασκαφή.

Τα ευρήματα αυτά αναμένεται να συμβάλουν σημαντικά στην ιστορία της Κωνσταντινούπολης, καθώς δίνουν τις πρώτες απτές αποδείξεις οτι η πόλη πολιορκήθηκε το 626 από μία κοινή δύναμη Αβάρων και Σασσανιδών.

Οι ανασκαφές στη Βαθονεία ξεκίνησαν το 2007 υπό την επίβλεψη του πανεπιστημίου του Κοτζάελι και του τουρκικού υπουργείου τουρισμού και Πολιτισμού και σε αυτές λαμβάνουν μέρος δεκάδες πανεπιστημιακοί, φοιτητές καθώς και ξένα ιστορικά ιδρύματα.

“Μερικά από αυτά τα συναρμολογούμε, έχουμε όμως ανακαλύψει και γουδιά διαφόρων μεγεθών, σκόνες, καθώς και μία αρχαία σόμπα, από τα οποία μπορούμε να συμπεράνουμε οτι στην περιοχή αυτή υπήρχε ένα κέντρο παραγωγής φαρμάκων”, λέει ο επικεφαλής των ανασκαφών, αναπληρωτής καθηγητής του πανεπιστημίου του Κοτζάελι, Σενγκιούλ Αϊντινγκιούν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!