Σάββατο, 18 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
14 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News]: Βιομήχανοι: Οι ευέλικτες μορφές εργασίας δεν είναι ανάθεμα
[News]: Βιομήχανοι: Οι ευέλικτες μορφές εργασίας δεν είναι ανάθεμα

[News]: Βιομήχανοι: Οι ευέλικτες μορφές εργασίας δεν είναι ανάθεμα

Πάγιο αίτημα του ΣΕΒ η σύνδεση των μισθών με την παραγωγικότητα

Η σύνδεση των μισθών με την παραγωγικότητα αποτελεί την κεντρική θέση του ΣΕΒ για τα εργασιακά, ενώ τονίζεται ταυτόχρονα ότι η επιστροφή στο εργασιακό καθεστώς προ του 2009 αποτελεί ουτοπία και ότι «οι ευέλικτες μορφές εργασίας δεν είναι ανάθεμα».

Σε μήνυμά του ενόψει του συνεδρίου με θέμα «Το Μέλλον της Εργασίας μετά το Μνημόνιο» που διοργανώνει ο Σύνδεσμος αύριο, ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας επισημαίνει συγκεκριμένα ότι «Ο μόνος τρόπος για τη διασφάλιση βιώσιμων θέσεων εργασίας είναι η πορεία των μισθών να συνδέεται και να εξαρτάται από την πορεία των παραγωγικοτήτων. Η διατήρηση και η βελτίωση της παραγωγικότητας της εργασίας (κι όχι μόνο αυτής), προσθέτει ο κ. Φέσσας, είναι η ενδεικνυόμενη στρατηγική επιλογή για τις επιχειρήσεις, τις κυβερνήσεις και τους εργαζόμενους».

Αναφορικά με το προηγούμενο καθεστώς ο πρόεδρος του ΣΕΒ τονίζει ότι «Η επιστροφή στο καθεστώς εργασιακών ρυθμίσεων που ίσχυε πριν την κρίση είναι μια ανιστόρητη ουτοπία που δεν έχει καμία σχέση με την οικονομική πραγματικότητα της χώρας μας», ενώ για τις νέες μορφές εργασιακών σχέσεων σημειώνει ότι είναι αναγκαίο συμπλήρωμα μιας διαρκώς μεταβαλλόμενης αγοράς εργασίας, και συνδέονται με ευκαιρίες για πρόσθετο εισόδημα και νέες θέσεις απασχόλησης σε μια χειμαζόμενη οικονομία και κοινωνία όπως η Ελληνική.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!