Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News]: Βεσυρόπουλος: Οι ρυθμίσεις για ΕΝΦΙΑ και 120 δόσεις, είναι μόνο η αρχή
[News]: Βεσυρόπουλος: Οι ρυθμίσεις για ΕΝΦΙΑ και 120 δόσεις, είναι μόνο η αρχή

[News]: Βεσυρόπουλος: Οι ρυθμίσεις για ΕΝΦΙΑ και 120 δόσεις, είναι μόνο η αρχή

Ακολουθεί η μόνιμη μείωση των φορολογικών συντελεστών για φυσικά και νομικά πρόσωπα

Ορθολογική και δικαιότερη χαρακτήρισε τη νέα ρύθμιση για τον ΕΝΦΙΑ και καινοτόμες τις αλλαγές για τις 120 δόσεις για οφειλές στην εφορία, ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών του φορολογικού νομοσχεδίου. «Αυτά τα δύο θετικά και δίκαια μέτρα είναι μόνο η αρχή. Η χώρα γυρίζει σελίδα», είπε ο κ. Βεσυρόπουλος και προσέθεσε ότι θα ακολουθήσει ένα νέο φορολογικό νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη μόνιμη μείωση των φορολογικών συντελεστών για τα φυσικά και νομικά πρόσωπα, τη διατήρηση του αφορολογήτου και επενδυτικά κίνητρα.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Βεσυρόπουλος, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, «για πρώτη φορά οι Έλληνες πολίτες θα δουν άμεσα από φέτος στα εκκαθαριστικά τους, σημαντικές μειώσεις στους φόρους που καταβάλουν για τον ΕΝΦΙΑ».

«Ταυτόχρονα, επιχειρήσεις που δεν μπορούσαν μέχρι σήμερα να ορθοποδήσουν, θα έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν με πολύ ευνοϊκές διατάξεις στη ρύθμιση των 120 δόσεων για να επιστρέψουν στην κανονικότητα, αλλά κυρίως για να έχουν μια δεύτερη ευκαιρία να πάρουν ουσιαστική ανάσα και να σταματήσουν τον εφιάλτη των κατασχέσεων», επισήμανε ο κ. Βεσυρόπουλος και συμπλήρωσε: «Το νομοσχέδιο αυτό, αντιμετωπίζει ουσιαστικά και δίκαια τη μεγάλη αυτή πρόκληση, δεν πρόκειται να δημιουργήσει δημοσιονομικό κενό και στέλνει ένα καθαρό μήνυμα, ότι αυτή η κυβέρνηση τιμά τις δεσμεύσεις της».

Ο υφυπουργός Οικονομικών έδωσε έμφαση στη μείωση του ΕΝΦΙΑ , υποστηρίζοντας ότι «το μέτρο είναι απόλυτα δίκαιο και αφορά όλους χωρίς αποκλεισμούς», ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι με τη δική της ρύθμιση, «άφησε απέξω 500.000 ανθρώπους, κυρίως της μεσαίας τάξης».

«Μείωση κατά 30% θα έχουν περίπου 4,9 εκατ. φορολογούμενοι οι οποίοι αντιστοιχούν στο 67% του συνόλου των φορολογουμένων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!