Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 12 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
16 °C 11 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [News]: Βερναρδάκης: Διασφαλισμένα τα εργασιακά δικαιώματα των κληρικών
[News]: Βερναρδάκης: Διασφαλισμένα τα εργασιακά δικαιώματα των κληρικών

[News]: Βερναρδάκης: Διασφαλισμένα τα εργασιακά δικαιώματα των κληρικών

«Επωφελής και για τις δύο πλευρές η συμφωνία Κράτους-Εκκλησίας»

Ιστορική και επωφελή και για τις δύο πλευρές, χαρακτήρισε τη συμφωνία μεταξύ Κράτους-Εκκλησίας, ο υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης, μιλώντας, σήμερα, στην ΕΡΤ.

Σχολιάζοντας την επίσκεψη του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου στο Φανάρι, ο Χρ. Βερναρδάκης είπε ότι η συμφωνία αφορά το σύνολο των εκκλησιαστικών θεσμών.

Ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε ότι οι κληρικοί δεν έχουν λόγο να ανησυχούν, καθώς διασφαλίζονται τα εργασιακά τους δικαιώματα, για τα οποία, όπως είπε, δεν είναι αρμόδιο μόνο το Κράτος, αλλά και η Εκκλησία.

Παράλληλα όμως άσκησε κριτική στη στάση κάποιων κληρικών, που χρησιμοποίησαν τον άμβωνα για να παρεμβαίνουν σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, επισημαίνοντας ότι η ιδιότητα του δημοσίου λειτουργού επιφέρει και επιπτώσεις.

Σε ό,τι αφορά την συνταγματική αναθεώρηση, ως προς το άρθρο 3, ο κ. Βερναρδάκης είπε ότι αποτελεί ένα συναινετικό βήμα και εξήγησε ότι η θρησκευτική ουδετερότητα του κράτους, στοχεύει στον σεβασμό των δικαιωμάτων άλλων πολιτών, τονίζοντας ότι

size=”3″> η επικρατούσα θρησκεία δεν μπορεί να αποτελεί το πρόσχημα για επιβολή διακρίσεων από το νομοθέτη. Χαρακτήρισε δε ως γραφικότητες τα περί κατάργησης των Χριστουγέννων.

Μιλώντας για την συνταγματική αναθεώρηση, σημείωσε επίσης, ότι το μείζον ζήτημα είναι η αποσύνδεση της διάλυσης της Βουλής από την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, χωρίς να αλλοιώνεται το πολίτευμα, ούτε να ενισχύονται οι εξουσίες του Προέδρου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!