Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [News]: Τζανακόπουλος: «Βόμβα» για το ασφαλιστικό το σχέδιο της ΝΔ
[News]: Τζανακόπουλος: «Βόμβα» για το ασφαλιστικό το σχέδιο της ΝΔ

[News]: Τζανακόπουλος: «Βόμβα» για το ασφαλιστικό το σχέδιο της ΝΔ

Ολομέτωπη επίθεση του υπουργού Επικρατείας στο πρόγραμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Να αποτραπεί ο τεράστιος -όπως είπε- κίνδυνος για το ασφαλιστικό και τις συντάξεις μέσω του προγράμματος της ΝΔ, ζήτησε ο υπουργός Επικρατείας και υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στην Α’ Αθηνών, Δημήτρης Τζανακόπουλος , σε συνέντευξη του στον ρ/σ «Στο Κόκκινο».

Ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε, πως παρά τη φαινομενική βεβαιότητα του κ. Μητσοτάκη για νίκη στις εκλογές, φαίνεται πως ανησυχεί σφόδρα. «Από όταν η ΝΔ παρουσίασε το πρόγραμμά της για το ασφαλιστικό, εξήγησε ο κ. Τζανακόπουλος, «η κυβέρνηση, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ, είχαν καταστήσει σαφές, ότι πρόκειται για ένα σχέδιο ιδεοληπτικό, εμμονικό και εξαιρετικά επικίνδυνο όχι μόνο για τα δημόσια ταμεία αλλά και για τους ίδιους τους συνταξιούχους, καθώς θέτει εν αμφιβόλω την καταβολή των επικουρικών συντάξεων» είπε.

Συμπλήρωσε ότι «σύμφωνα με το σχέδιο της ΝΔ, το κράτος δεν θα εγγυάται το σύνολο της επικουρικής σύνταξης, ακριβώς επειδή το κόστος μετάβασης αυτού του συστήματος είναι τεράστιο και υπερβαίνει τα 50-55 δισ. Για να καταλαβαίνει ο κόσμος, αυτή τη στιγμή οι κύριες και επικουρικές συντάξεις πληρώνονται από τις εισφορές των εργαζομένων. Στη συνέχεια οι εργαζόμενοι βγαίνουν στη σύνταξη και οι νέοι εργαζόμενοι πληρώνουν τις συντάξεις και έτσι το σύστημα ανακυκλώνεται. Με βάση δε, τις μελέτες το ασφαλιστικό σύστημα έχει για πρώτη φορά βιωσιμότητα μέχρι το 2060.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!