Σάββατο, 23 Μαρτίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
0 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
0 °C 0 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [News]: Τσίπρας: Εάν λύσουμε το Κυπριακό τα υπόλοιπα θα θεωρηθούν λυμένα
[News]: Τσίπρας: Εάν λύσουμε το Κυπριακό τα υπόλοιπα θα θεωρηθούν λυμένα

[News]: Τσίπρας: Εάν λύσουμε το Κυπριακό τα υπόλοιπα θα θεωρηθούν λυμένα

«Μπορούμε προχωρήσουμε μαζί χωρίς φόβο και μίσος»

Συνέντευξη στο τουρκικό κανάλι TGRT έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας , την πρώτη που δίνει ο Έλληνας πρωθυπουργός στην τουρκική τηλεόραση, όπως τουλάχιστον ισχυρίζεται το κανάλι, σύμφωνα με το Sigmalive .

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε στη δημοσιογράφο Ατάσαγκούν Τσεμπί, η οποία τον περίμενε 5 ώρες όρθια μέχρι να τελειώσει τις υποχρεώσεις της επίσκεψής του στην Κων/λη και να της δώσει τη συνέντευξη, όπως αναφέρει ο παρουσιαστής του καναλιού.

Ο πρωθυπουργός εκτίμησε ότι η Θεολογική Σχολή της Χάλκης θα μπορούσε να ανοίξει πάλι και να γίνει το σύμβολο της φιλίας που διαπνέει τους δύο λαούς.

«Εκτιμώ ότι η σημερινή ημέρα είναι πολύ σημαντική για τις ελληνο-τουρκικές σχέσεις.

Πήγα στο όμορφο νησί όπου βρίσκεται η Θεολογική Σχολή της Χάλκης και γνώρισα πολλούς Τούρκους που μου φέρθηκαν πολύ φιλικά. Συμμετείχα και στη λειτουργία μετά. Για μένα το πραγματικό μήνυμα ήταν: “Το μήνυμα που δώσαμε όχι μόνο προς τον τουρκικό λαό αλλά και τη διεθνή κοινότητα είναι ότι μπορούμε προχωρήσουμε μαζί χωρίς φόβο και μίσος”. Στο θέμα της επαναλειτουργίας, κατ’ εμένα θα μπορούσε να ανοίξει, μπορούμε να προβούμε σε βήματα σε αυτό το θέμα.

Θα ήταν ένα σημαντικό βήμα προς μία κοινή πορεία και θα γινόταν ένα σύμβολο των στενών και φιλικών σχέσεων του ελληνικού και τουρκικού λαού».

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στα ελληνο-τουρκικά ζητήματα λέγοντας ότι οι δύο λαοί είναι υποχρεωμένοι να ζουν μαζί λόγω των πολλών κοινών που έχουν οι κουλτούρες τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!