Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [News]: Τσαβούσογλου: Δεν θα συμμορφωθούμε με τυχόν κυρώσεις της ΕΕ εναντίον μας
[News]: Τσαβούσογλου: Δεν θα συμμορφωθούμε με τυχόν κυρώσεις της ΕΕ εναντίον μας

[News]: Τσαβούσογλου: Δεν θα συμμορφωθούμε με τυχόν κυρώσεις της ΕΕ εναντίον μας

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ έκανε λόγο ακόμη και για συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων στην Κύπρο από Τουρκία και Ρωσία

Η Άγκυρα δεν θα συμμορφωθεί με την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για κυρώσεις εναντίον της, λόγω των δραστηριοτήτων της στην Ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, υποστηρίζοντας ότι η ΕΕ πρέπει να διαδραματίσει ισορροπημένο και ουδέτερο ρόλο.

Για τη Λιβύη είπε, ότι δεν θα σταλούν επιπλέον στρατεύματα, όσο τηρείται η εκεχειρία, ούτε και θα συζητηθούν κυρώσεις εναντίον της Λιβύης . Ωστόσο, είπε ότι «οι Λίβυοι πρέπει να συνεργαστούν, όχι να βρεθούν σε διαφορετικά δωμάτια, αλλά να βρεθούν μαζί». Όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, σε συνέντευξή του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε, ότι η ακριβής ημερομηνία της νέας συνάντησης των ΥΠΕΞ στο Βερολίνο για τη Λιβύη, θα καθοριστεί από τη Γερμανία, προσθέτοντας ότι ενδεχομένως να πραγματοποιηθεί την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου.

Ο Τσαβούσογλου δήλωσε επίσης, ότι ενόσω τηρείται η κατάπαυση του πυρός, δεν θα συζητήσουν κυρώσεις εναντίον της Λιβύης και θα επικεντρωθούν στην πολιτική διαδικασία. Ανέφερε ακόμη, ότι ενόσω τηρείται η κατάπαυση πυρός στη Λιβύη, οι χώρες που συμμετείχαν στη Διάσκεψη του Βερολίνου, συμφώνησαν να μη στείλει κανείς στρατιωτικές δυνάμεις, ούτε και στρατιωτικό προσωπικό.

Η συνάντηση της «5+5» στρατιωτικής επιτροπής για τη Λιβύη στη Γενεύη, πρόσθεσε, θα είναι σημαντική για την κατάπαυση του πυρός, αναφέροντας ότι «οι Λίβυοι θα πρέπει να συνεργαστούν, όχι σε διαφορετικά δωμάτια, διαφορετικών κτιρίων, αλλά να βρεθούν μαζί και να συνεργαστούν για μία βιώσιμη ειρήνη, εκεχειρία και μία βιώσιμη πολιτική λύση».

Για τις κυρώσεις της ΕΕ προς την Τουρκία λόγω των δραστηριοτήτων της στην Ανατολική Μεσόγειο, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε, ότι παρόλο που η ΕΕ είχε επίσης αποφασίσει για επιβολή κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας, πολλά κράτη-μέλη δεν συμμορφώνονται με αυτές τις αποφάσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!