Τρίτη, 19 Μαρτίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
0 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
0 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News]: Τσακαλώτος: Οι τράπεζες πέρασαν τα stress tests, φτάνουν τους στόχους τους
[News]: Τσακαλώτος: Οι τράπεζες πέρασαν τα stress tests, φτάνουν τους στόχους τους

[News]: Τσακαλώτος: Οι τράπεζες πέρασαν τα stress tests, φτάνουν τους στόχους τους

«Να πω ότι συμφωνώ με τον κ. Θεοχάρη ότι πρέπει να μιλάμε σοβαρά»

Να έχει στάση ευθύνης στο ζήτημα των τραπεζών κάλεσε την αντιπολίτευση ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος , λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν είναι ωραίο να μιλάει ο κ. Δραγασάκης, να προσπαθεί να ανεβάσει το επίπεδο της συζήτησης και να βλέπουμε τις αντιδράσεις την ίδια μέρα, που θέλουν μόνο και μόνο να δημιουργήσουν πρόβλημα. Και νομίζω ότι όλοι έχουμε ευθύνη να γίνεται η συζήτηση σε αυτή την βάση».

Στην παρέμβασή του χθες στην Επιτροπή της Βουλής, ο υπουργός Οικονομικών επεσήμανε αρχικά πως «να πω ότι συμφωνώ με τον κ. Θεοχάρη ότι πρέπει να μιλάμε σοβαρά, αλλά αυτό θέλει όλες τις πλευρές να έχουν μία σοβαρότητα. Δηλαδή, για τις τράπεζες που το αναφέρατε, ξέρουμε ότι οι τράπεζες πέρασαν τα stress tests, ξέρουμε ότι οι τράπεζες φτάνουν τους στόχους τους, ξέρουμε ότι οι τράπεζες κάνουν ιδιωτικές παρεμβάσεις για να μειώσουν τα κόκκινα δάνειά τους, ξέρουμε ότι η ελληνική κυβέρνηση διαχειρίζεται ένα σύστημα εγγυήσεων που θα βοηθήσει περισσότερο στη μείωση των κόκκινων δανείων».

Πρόσθεσε δε, ότι «όταν ο κ. Δραγασάκης κάνει μία συζήτηση, αυτή η συζήτηση απαιτεί και από την άλλη μεριά να μπούμε στην ουσία αυτών που είπε και όχι ξαφνικά να πούμε ότι ο κ. Δραγασάκης λέει ότι οι τράπεζες έχουν πρόβλημα! Ο κ. Δραγασάκης ανέλυσε πώς βλέπει η κυβέρνηση το θέμα των τραπεζών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!