Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
10 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
9 °C 15 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [News]: Τσακαλώτος: Κάθε φορά που μιλάω τα πράγματα πάνε και καλύτερα
[News]: Τσακαλώτος: Κάθε φορά που μιλάω τα πράγματα πάνε και καλύτερα

[News]: Τσακαλώτος: Κάθε φορά που μιλάω τα πράγματα πάνε και καλύτερα

Ανεδαφική και εσφαλμένη η κριτική για τα οικογενειακά επιδόματα, υποστηρίζει ο υπουργός Οικονομικών

“Δεν είναι αυτή η κυβέρνηση, αλλά η ΝΔ εκείνη που εφάρμοσε πελατειακές πολιτικές για τρίτεκνους και πολύτεκνους”, δήλωσε απόψε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, που υπερασπίστηκε απόλυτα την αναδιαμόρφωση των οικογενειακών επιδομάτων.

Η παρέμβαση του υπουργού Οικονομικών, ήρθε λίγη ώρα μετά την δημόσια δήλωση της Θ. Φωτίου, ότι οι διατάξεις δεν αλλάζουν και τυχόν μειώσεις που θα υποστούν δικαιούχοι – τρίτεκνοι και πολύτεκνοι – θα αναπληρωθούν εντός του έτους.

Η αναφορά του κ. Τσακαλώτου στα οικογενειακά επιδόματα εκτιμάται και ως μήνυμα προς τους βουλευτές της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Ήταν η στιγμή που ο υπουργός Οικονομικών, είπε πως η κριτική για τα επιδόματα αγνοεί ότι 730.000 οικογένειες από το σύνολο των 800.000 θα έχουν σημαντικό όφελος, αγνοεί όσα έκανε η κυβέρνηση για το αφορολόγητο, ιδίως για τους τρίτεκνους και τους πολύτεκνους, αγνοεί ότι το μέρισμα στήριξε οικογένειες με τρία και με τέσσερα παιδιά, αγνοεί όλες τις πολιτικές που διαπραγματεύτηκε και υλοποιεί η κυβέρνηση για το παιδί.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αναφέρθηκε στις εξελίξεις στην οικονομία, στη διαπραγμάτευση για το κλείσιμο της αξιολόγησης και στην επόμενη φάση – τη διαπραγμάτευση δηλαδή, για την έξοδο από το Πρόγραμμα.

“Κάθε φορά που μιλάω στην αίθουσα, δυστυχώς για την αντιπολίτευση (όχι για εμάς) τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα από την προηγούμενη φορά”, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας στο πολυνομοσχέδιο, και επικαλέστηκε τις εξελίξεις στα χρηματοοικονομικά, στην κατανάλωση, στην πραγματική οικονομία, στον τομέα της μεταποίησης αλλά και το χθεσινό EuroWorking Group (EWG).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!