Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [News]: Τριάντα τέσσερα χρόνια Thriller!
[News]: Τριάντα τέσσερα χρόνια Thriller!

[News]: Τριάντα τέσσερα χρόνια Thriller!

Σαν σήμερα, στις 30 Νοεμβρίου 1982, κυκλοφόρησε το θρυλικό πλέον άλμπουμ του Μάικλ Τζάκσον και έγραψε ιστορία

Το Thriller κυκλοφόρησε στις 30 Νοεμβρίου 1982, και έφτασε να πουλάει 1.000.000 δίσκους την εβδομάδα, όσο βρισκόταν στην κορυφή. Από το άλμπουμ, κυκλοφόρησαν 7 singles, συμπεριλαμβανομένου του The Girl Is Mine , το Billie Jean, και το Beat It, το οποίο οδήγησε το Thriller στις κορυφές των τσάρτ. 

Το τραγούδι Thriller κυκλοφόρησε τελευταίο ως single και βίντεο κλιπ  στις 23 Ιανουαρίου 1984 και τάραξε τα νερά. Το βίντεοκλιπ  ήταν ουσιαστικά μια ταινία μικρού μήκους με πολύ προχωρημένα για την εποχή εφέ. Είναι ενδεικτικό ότι το βίντεο του Thriller διασώθηκε από τη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου στο Εθνικό Μητρώο Καταγραφής των ΗΠΑ, καθώς θεωρήθηκε «πολιτιστικά σημαντικό».

Το άλμπουμ έδωσε στον Τζάκσον 8 βραβεία Γκράμι το 1984, 8 American Music Awards, το Special Award of Merit και 3 MTV Video Music Awards.

Σε περίπου 1 χρόνο από την κυκλοφορία του , το Thriller έγινε, και παραμένει ως σήμερα, το καλύτερο σε πωλήσεις άλμπουμ όλων των εποχών, με τις πωλήσεις να ανέρχονται στα 65-110 εκατομμύρια αντίγραφα παγκοσμίως. Στις 7 Φεβρουαρίου 1984, μπήκε στο Guinness Book of World Records.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!