Πέμπτη, 23 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [News]: Τα τρία σημεία που έχει συγκεντρωθεί ο τουρκικός στόλος για τον «Θαλασσόλυκο»
[News]: Τα τρία σημεία που έχει συγκεντρωθεί ο τουρκικός στόλος για τον «Θαλασσόλυκο»

[News]: Τα τρία σημεία που έχει συγκεντρωθεί ο τουρκικός στόλος για τον «Θαλασσόλυκο»

Προκλητική και παράνομη NAVTEX της Άγκυρας για άσκηση σε περιοχή της κυπριακής ΑΟΖ που έχει δοθεί σε εταιρείες για έρευνες κοιτασμάτων – Συνάντηση Τσαβούσογλου με Κατρούγκαλο

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγαλύτερη, σύμφωνα με τις εξαγγελίες της Άγκυρας, άσκηση του πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας, «Θαλασσόλυκος 2019 » με μονάδες του να έχουν βγει από τους ναυστάθμους.

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του news.gr , σήμερα δεύτερη ημέρα της άσκησης υπάρχουν συγκεντρώσεις πολεμικών πλοίων της Τουρκίας ανατολικά του Καστελόριζου , στα ανοιχτά της Εφέσσου και στον κόλπο του Ξηρού.

Χθες και σήμερα η Τουρκία δέσμευσε περιοχή βορειοδυτικά του Καστελόριζου, στο πλαίσιο της άσκησης, μέρος της οποίας εμπίπτει σε περιοχή ελληνικής δικαιοδοσίας.

Η Άγκυρα ωστόσο δεν μένει εκεί καθώς δέσμευσε περιοχή νότια νοτιοανατολικά της Λεμεσού και μέσα σε οικόπεδα της κυπριακής ΑΟΖ που έχουν δοθεί σε εταιρείες για τον εντοπισμό κοιτασμάτων, για την διενέργεια στρατιωτικής άσκησης στις 18, 21, 23, 25, 28, 31 Μαΐου.

Στο πλαίσιο των σεναρίων της άσκησης η τουρκική φρεγάτα «Σαλίχρεις» έριξε βολές εναντίον δυο προκαθορισμένων ξεχωριστών στόχων σε απόσταση 10 χιλιομέτρων

Μετά από την εξουδετέρωση του πρώτου στόχου από ομοβροντία δέκα βολών, η φρεγάτα κατέστρεψε και τον δεύτερο στόχο.

Στη διάρκεια της δεύτερης ημέρας της άσκησης, πάνω από τις τουρκικές ακτές στο Αιγαίο πέταξαν και εγχώρια κατασκευασμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!