Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [News]: Ο Τραμπ καταργεί το δικαίωμα της αμερικανικής υπηκοότητας σε παιδιά μεταναστών
[News]: Ο Τραμπ καταργεί το δικαίωμα της αμερικανικής υπηκοότητας σε παιδιά μεταναστών

[News]: Ο Τραμπ καταργεί το δικαίωμα της αμερικανικής υπηκοότητας σε παιδιά μεταναστών

«Το εξετάζουμε πολύ σοβαρά» δήλωσε ο πλανητάρχης

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε σήμερα ότι η κυβέρνησή τους εξετάζει σοβαρά να καταργήσει το δικαίωμα να αποκτούν την αμερικανική υπηκοότητα τα παιδιά που γεννιούνται στις ΗΠΑ από μη Αμερικανούς πολίτες και παράτυπους μετανάστες .

«Το εξετάζουμε πολύ σοβαρά, το δικαίωμα στην υπηκοότητα, όπου όταν αποκτάς μωρό στα εδάφη μας, όταν περνάς τα σύνορα και κάνεις παιδί, συγχαρητήρια, το μωρό είναι τώρα Αμερικανός πολίτης… Ειλικρινά είναι γελοίο», είπε σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Τον Οκτώβριο του 2018 σε συνέντευξή του στον ειδησεογραφικό ιστότοπο Axios ο Τραμπ είχε δηλώσει ότι θα τερματίσει το λεγόμενο «δίκαιο του εδάφους», δηλαδή το δικαίωμα οποιουδήποτε γεννιέται στις ΗΠΑ να αποκτά την υπηκοότητα, με εκτελεστικό διάταγμα. Οι νομικοί ωστόσο εκτιμούν ότι μια τέτοια ενέργεια αντικρούει το Σύνταγμα των ΗΠΑ. Η 14η τροπολογία, που εγκρίθηκε μετά τον Εμφύλιο Πόλεμο για να διασφαλίσει τα δικαιώματα των μαύρων, χορηγεί την υπηκοότητα «σε όλους τους ανθρώπους που γεννιούνται στη χώρα».

Σχετικά Tags
Μετανάστες Ντόναλντ Τραμπ

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!