Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: Τραγωδία στο Μάτι: Ποιοι φοβούνται μην «καούν από την πυρκαγιά;»
[News]: Τραγωδία στο Μάτι: Ποιοι φοβούνται μην «καούν από την πυρκαγιά;»

[News]: Τραγωδία στο Μάτι: Ποιοι φοβούνται μην «καούν από την πυρκαγιά;»

Τι αναφέρει ανακοίνωση του συνήγορου πολιτικής αγωγής για τη ματαίωση της Ολομέλειας Εφετών

«Ποιοι φοβούνται, να μην “καούν” από την πυρκαγιά στο “Μάτι” και ποιοι κρύβονται πίσω από, ενδεχομένως, έκνομες ενέργειες παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη και της υπονόμευσης του κράτους δικαίου;» αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή τη ματαίωση της Ολομέλειας Εφετών για την υπόθεση της καταστροφικής πυρκαγιάς, ο συνήγορος πολιτικής αγωγής, Βασίλης Καπερνάρος

Ο κ. Καπερνάρος, που εκπροσωπεί την Βαρβάρα Βουκάκη- Φύτρου, που έχασε την 23η/07/2018 τον σύζυγο και τα δύο ανήλικα τέκνα της, αναφέρει στην ανακοίνωσή του ότι την περασμένη Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου, δεν κατέστη εφικτό να εξεταστεί από την Ολομέλεια του Εφετείου το αίτημά του για την ανάθεση της υπόθεσης για την πολύνεκρη τραγωδία στο Μάτι σε Εφέτη Ειδικό Ανακριτή λόγω σοβαρότητας της υπόθεσης, καθώς δεν υπήρξε απαρτία στο Σώμα. Και προσθέτει: «Εξ’ όσων γνωρίζω, για πρώτη φορά τα τελευταία 30 – 40 έτη, ματαιώθηκε σύγκλιση της Ολομελείας του Εφετείου, και μάλιστα για τόσο σπουδαία υπόθεση, όταν αντιθέτως, σε παρόμοιες περιπτώσεις, όπως στην υπόθεση Siemens-Τσουκάτου, και περίπτωση «’ΑΛΕΞ» στην Ημαθία, είχαν ανατεθεί σε Εφέτη-Ανακριτή».

Ο ποινικολόγος αναφέρει, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, πως η μη εμφάνιση του απαιτούμενου αριθμού δικαστών δημιουργεί σε κάθε Έλληνα πολίτη απορίες. «Τι συνέβη και ματαιώθηκε η προσδιορισθείσα Ολομέλεια του Εφετείου Αθηνών και πώς εξηγείται η απουσία του απαραιτήτου αριθμού των Δικαστικών Λειτουργών για τη σχετική απαρτία ( σύμφωνα με το νόμο) και των οποίων η προσέλευση αποτελεί δεσμία υπηρεσιακή υποχρέωση;» αναφέρει ο κ. Καπερνάρος και προσθέτει: «Πότε θα προσδιορισθεί η εκ νέου σύγκλιση της Ολομελείας; Ποιοι φοβούνται, να μη “καούν” από την πυρκαγιά στο “Μάτι” και ποιοι κρύβονται πίσω από, ενδεχομένως, έκνομες ενέργειες παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη και της υπονόμευσης του Κράτους Δικαίου;»

Στην ανακοίνωσή του, ο κ. Καπερνάρος κάνει λόγο για μία σοβαρότατη υπόθεση με μία δικογραφία που ουσιαστικά «αφορά στη μεγαλύτερη βιολογική καταστροφή στον πλανήτη κατά τον 21ο αιώνα από πυρκαγιά (μετά από εκείνη στην Αυστραλία το έτος 2009), αριθμεί χιλιάδες σελίδες, είναι πολυπαραγοντική, έχουν ανακύψει νομικά ζητήματα, αφορά 102 ταυτοποιημένους νεκρούς, μεγάλο αριθμό εγκαυματιών, άγνωστο αριθμό νοικοκυριών (κατεστραμμένων, έως υποστάντων μεγάλες ζημίες).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!