Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: Η Τουρκία προσπαθεί να παρεμποδίσει τις εργασίες στην Κυπριακή ΑΟΖ
[News]: Η Τουρκία προσπαθεί να παρεμποδίσει τις εργασίες στην Κυπριακή ΑΟΖ

[News]: Η Τουρκία προσπαθεί να παρεμποδίσει τις εργασίες στην Κυπριακή ΑΟΖ

Νέα παράτυπη δέσμευση της περιοχής μεταξύ Καστελορίζου και Ρόδου από την Άγκυρα για άσκηση

Με το αίτημα στην Τουρκική κυβέρνηση, ώστε να διεξάγει σεισμικές έρευνες σε περιοχή που εκτείνεται νότια της Ρόδου έως το Καστελόριζο που φέρεται, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή της Κυριακής» που αναμετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha, να κατέθεσε η κρατική εταιρεία πετρελαίου της Τουρκίας, να έχει προκαλέσει αίσθηση στην Αθήνα, η Άγκυρα συνεχίζει να διατηρεί την πίεση τόσο σε Ελλάδα όσο και Κύπρο .

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Καταρχάς προσπαθεί να παρεμποδίσει τις εργασίες του σκάφους PSV HIGHLAND NAVIGATOR για το οποίο η Κύπρος έχει εκδώσει την NAVTEX 381/19 με την οποία δεσμεύει περιοχή στα νοτιοδυτικά του νησιού στην ΑΟΖ της για το χρονικό διάστημα από τις 4 μέχρι τις 13 Αυγούστου.

Με τις NAVTEX 0844/19 και 0845/19 η Τουρκία τονίζει πως η περιοχή που έχει δεσμευτεί, παραβιάζει μέρος δικής της δικαιοδοσίας και εκτός αυτού έχει εκδοθεί και από μή εξουσιοδοτημένο σταθμό. Επί της ουσίας δηλαδή λέει πως η NAVTEX που εκδίδει ο σταθμός της Λάρνακας για λογαριασμό της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν ισχύουν.

Επιπλέον προκειμένου να συνεχίσει και την αμφισβήτηση της Ελληνικής δικαιοδοσίας στην περιοχή γύρω από το Καστελόριζο , με την 0842/19 δεσμεύει όλη σχεδόν την θαλάσσια περιοχή μεταξύ του ακριτικού νησιού και της Ρόδου για άσκηση με όπλα για αύριο 30 Ιουλίου από τις 10 μέχρι τις 12 το πρωί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!