Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [News]: Τουρκία: Παίρνουν από οικογένειες τα παιδιά τους λόγω πραξικοπήματος
[News]: Τουρκία: Παίρνουν από οικογένειες τα παιδιά τους λόγω πραξικοπήματος

[News]: Τουρκία: Παίρνουν από οικογένειες τα παιδιά τους λόγω πραξικοπήματος

Οι τουρκικές αρχές ερευνούν ανάδοχες οικογένειες για εμπλοκή στο στρατιωτικό πραξικόπημα του Ιουλίου

Ακόμη και να τους πάρουν τα παιδιά διατρέχουν τον κίνδυνο κάποιες ανάδοχες οικογένειες που βρίσκονται και αυτές στο μικροσκόπιο του τουρκικού καθεστώτος. Οι αρχές ερευνούν κάποιες ανάδοχες οικογένειες για τυχόν εμπλοκή τους στην αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου. Σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο είναι πιθανόν τα παιδιά να απομακρυνθούν από τους κηδεμόνες τους.

Οι αρχές έχουν μέχρι στιγμής συλλάβει ή απολύσει 125.000 ανθρώπους που φέρονται να συνδέονται με το δίκτυο του πρώην ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν που βρίσκεται αυτοεξόριστος και ΗΠΑ και κατηγορείται από την ’γκυρα ότι ενορχήστρωσε το πραξικόπημα του Ιουλίου.

Το εύρος της καταστολής στην Τουρκία έχει προκαλέσει την ανησυχία των οργανώσεων προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δυτικών συμμάχων της χώρας που εκφράζουν την ανησυχία ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εκμεταλλεύεται το αποτυχημένο πραξικόπημα για να καταστείλει κάθε μορφής αντιπολίτευση.

Η κυβέρνηση απαντά ότι οι έρευνές της είναι απαραίτητες για να εκριζωθεί η επιρροή του δικτύου του Γκιουλέν, στο οποίο αναφέρονται ως «τρομοκρατική οργάνωση Γκιουλέν» ή FETO.

«Δεν θα ήταν σωστό για ένα παιδί να παραμείνει σε μια (ανάδοχη) οικογένεια, αν επιβεβαιωθούν οι δεσμοί της με τη FETO», δήλωσε ο αξιωματούχος του υπουργείου Οικογένειες και Κοινωνικής Πολιτικής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!