Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [News]: Τουρκία: Ο Γιλντιρίμ δουλεύει με ζήλο για να είναι ο τελευταίος πρωθυπουργός!
[News]: Τουρκία: Ο Γιλντιρίμ δουλεύει με ζήλο για να είναι ο τελευταίος πρωθυπουργός!

[News]: Τουρκία: Ο Γιλντιρίμ δουλεύει με ζήλο για να είναι ο τελευταίος πρωθυπουργός!


Έκπληξη προκαλεί ο ζήλος με τον οποίο ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ, προωθεί την αναθεώρηση του Συντάγματος. Γιατί ναι μεν την αναθεώρηση την ζητά το ίδιο του το κόμμα και ο πρόεδρός του, Ταγίπ Ερντογάν, αλλά ταυτόχρονα, αν περάσει η μεταρρύθμιση τότε η θέση του πρωθυπουργού θα καταργηθεί.

Το δημοψήφισμα για τη συνταγματική αναθεώρηση θα γίνει τον Απρίλιο και – εφόσον περάσει- η θέση του Γιλντιρίμ καταργείται από το Νοέμβριο του 2019. Οι εξουσίες του πρωθυπουργού περνούν – πού αλλού- στον πρόεδρο, δηλαδή τον Ερντογάν.

Από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του, τον Μάιο του 2016, ο Γιλντιρίμ έδωσε δείγματα της πίστης του στον πραγματικά ισχυρό άντρα της Τουρκίας, τον Ταγίπ Ερντογάν.

Να σημειωθεί πάντως ότι το αξίωμα του πρωθυπουργού υπάρχει και πριν από την ίδρυση του σύγχρονου τουρκικού κράτους, το 1923, αλλά και επί Οθωμανικής αυτοκρατορίας.

«Με δύο καπετάνιους, το πλοίο μπάζει νερά. Ένας καπετάνιος είναι αρκετός», δήλωσε πρόσφατα ο Γιλντιρίμ, ναυπηγός στο επάγγελμα, και πρώην επικεφαλής του τμήματος ποντοπόρων πλοίων του δήμου Κωνσταντινούπολης.

«Ο κόσμος θα ξέρει ποιον ψηφίζει, από ποιον θα περιμένει να δράσει, ποιος θα είναι ο υπεύθυνος. Αυτή η προσωπικότητα θα είναι εφεξής ο πρόεδρος», έχει δηλώσει από την πλευρά του ο Ταγίπ Ερντογάν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!