Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: Οι Τούρκοι κατασκοπεύουν τον ελληνικό στόλο στο Αιγαίο – Εντατική η χρήση drone
[News]: Οι Τούρκοι κατασκοπεύουν τον ελληνικό στόλο στο Αιγαίο – Εντατική η χρήση drone

[News]: Οι Τούρκοι κατασκοπεύουν τον ελληνικό στόλο στο Αιγαίο – Εντατική η χρήση drone

Νέα μεγάλη άσκηση με την επονομασία «Ανατολική Μεσόγειο 2019» ετοιμάζει η Άγκυρα τον Νοέμβριο – Μήνυμα μέσω παρακολούθησης άσκησης διάβασης ποταμού από τον ΥΦΕΘΑ

Εντατική είναι αυτή την περίοδο η χρήση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών από την Τουρκία στο Αιγαίο . Στρατιωτικές πηγές του news.gr επιβεβαίωσαν τις πληροφορίες που έκαναν λόγο για πτήση τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών κοντά σε περιοχές όπου ασκούνται πλοία του ελληνικού πολεμικού ναυτικού , στο πλαίσιο της διακλαδικής άσκησης «Παρμενίων».

Γράφει ο Μαρίνος Γκασιάμης

Αυτό που δεν έχει μέχρι στιγμής διευκρινιστεί είναι αν τα drone αυτά απονηώθηκαν από κάποια τουρκικά πολεμικά που πλέουν στο Αιγαίο ή αν ήρθαν από κάποιο αεροδρόμιο της ενδοχώρας

Η Τουρκία με την χρήση αυτής της νέας τεχνολογίας προσπαθεί να σχετικά οικονομικό τρόπο να συλλέξει πληροφορίες για τις δραστηριότητες των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων. Αξίζει να σημειωθεί πως σήμερα για αρκετή ώρα μη επανδρωμένο αεροσκάφος της Άγκυρας που απογειώθηκε από το προκεχωρημένο αεροδρόμιο του Ντάλαμαν, πραγματοποίησε για αρκετή ώρα περιπολία ανατολικά του Αγαθονησίου, μένοντας πάνω όμως από τις Τουρκικές ακτές. Με τα ηλεκτροοπτικά μέσα που διαθέτει είναι πολύ πιθανό ότι συνέλεξε στοιχεία από την ευρύτερη περιοχή και χωρίς να παραβιάσει τον Εθνικό Εναέριο Χώρο της Ελλάδας.

Την ίδια στιγμή η Άγκυρα αμφισβητώντας την κυριαρχία Ελλάδας και Κύπρου εξέδωσε μέσω του σταθμού της Αττάλειας, που δεν έχει καμιά δικαιοδοσία, NAVTEX με την οποία δεσμεύει μια μεγάλη θαλάσσια περιοχή νότια του Καστελόριζου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!