Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: Τον Δεκέμβριο ξεκινά η μετατροπή του πρώτου ελληνικού F-16 σε Viper
[News]: Τον Δεκέμβριο ξεκινά η μετατροπή του πρώτου ελληνικού F-16 σε Viper

[News]: Τον Δεκέμβριο ξεκινά η μετατροπή του πρώτου ελληνικού F-16 σε Viper

Θα είναι εξοπλισμένα με νέα έξυπνα όπλα και «θανατηφόρο» πύραυλο για τα εχθρικά ραντάρ

Σε καλό δρόμο βρίσκεται το πρόγραμμα των F-16 Viper για την Πολεμική Αεροπορία , σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στο περιθώριο της ενημέρωσης που δόθηκε στους στρατιωτικούς συντάκτες για τις εκδηλώσεις σχετικά με την γιορτή της Αεροπορίας.

Γράφει ο Μαρίνος Γκασιάμης

Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα έγιναν γνωστά, τα ελληνικά F-16 Viper θα είναι εξοπλισμένα με ακόμα πιο σύγχρονη, από την υπάρχουσα στο οπλοστάσιο της Πολεμικής Αεροπορίας, έκδοση των πυραύλων κατά ραντάρ HARM. Θα είναι επίσης εξοπλισμένα με νέους καταδείκτες λέιζερ και μια ευρεία γκάμα από έξυπνα όπλα.

Στην παρούσα φάση το πρόγραμμα βρίσκεται στην κατασκευή του λογισμικού των αεροσκαφών ενώ σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση το πρώτο F-16 Advance θα μπει στο εργοστάσιο δύο μήνες νωρίτερα καθώς το πρόγραμμα εξελίσσεται με ταχύτατους ρυθμούς.

Αυτό σημαίνει πως στις αρχές του ερχόμενου Δεκέμβρη το πρώτο ελληνικό F-16 θα μπει στο εργοστάσιο για την μετατροπή του σε Viper.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, στο πρόγραμμα αναβάθμισης θα ενταχθούν συνολικά 85 αεροσκάφη των εκδόσεων Block 52+ και Block 52+Advance. Σύμφωνα μάλιστα με υψηλόβαθμες πηγές του ΓΕΑ, τα 38 F-16 Block 50 του στόλου της Πολεμικής Αεροπορίας , θα αναβαθμιστούν στην τελευταία έκδοση (Block 52+Advance) στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ με την αξιοποίηση των υλικών από τα Block 52+Advance.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!