Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΤΑΞΙΔΙΑ | [News]: Tο… μποτιλιάρισμα στην ψηλότερη κορυφή των Ιμαλαΐων
[News]: Tο… μποτιλιάρισμα στην ψηλότερη κορυφή των Ιμαλαΐων

[News]: Tο… μποτιλιάρισμα στην ψηλότερη κορυφή των Ιμαλαΐων

Υπάρχουν ουρές στο Όρος Έβερεστ με αποτέλεσμα την άνοδο των θανάτων στο διάσημο βουνό;

Το Έβερεστ έχει ήδη «πάρει» τη ζωή 11 ατόμων αυτή τη σεζόν. Οι φωτογραφίες με τις τεράστιες ουρές για την κορυφή του ψηλότερου βουνού του πλανήτη δείχνει καθαρά την τεράστια έκταση του προβλήματος.

Πολλές φορές περιμένουν υπομονετικά για τέσσερις ώρες στη «ζώνη θανάτου» πριν από τη σειρά τους για να φτάσουν στην κορυφή με την πρόκληση να αντέξουν τις θερμοκρασίες… κατάψυξης.

Επιπλέον, όταν οι ανεπαρκώς ανέτοιμοι ορειβάτες υποκύπτουν κατά τη διάρκεια της αναρρίχησης, θέτουν σε κίνδυνο όλους τους άλλους, καθώς οι διασώστες θα χρειαστούν χώρο και χρόνο για τον ορειβάτη που έχει ανάγκη.

Το πρόβλημα άπταιτε στην κλίμακα. Παρά τα υπέρογκα ποσά των χρημάτων που είναι το κόστος για να ανέβει κανείς στο Έβερεστ -για να μην αναφέρουμε τους προφανείς κινδύνους- δεν υπάρχει κανένα σημάδι διακοπής της ζήτησης.

Η κυβέρνηση του Νεπάλ εξέδωσε φέτος 44 άδειες (μέσω των οποίων επιτράπηκαν 381 ορειβάτες να ανέβουν στο Έβερεστ την άνοιξη του 2019) και με ένα στενό διάδρομο αναρρίχησης, είναι σαφές ότι αν δεν γίνει κάτι, οι άνθρωποι θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν μόλις ο καιρός καθαρίζει και προσφέρει την ευκαιρία. Ποιο θα είναι το αποτέλεσμα; Η αλλαγή του κλίματος έχει ήδη θερμάνει το βουνό σημαντικά τα τελευταία χρόνια, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να είναι δυνατή η εξάπλωση των ορειβατών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!