Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [News]: Το αντίο του Τσίπρα στον Φιντέλ: “Το παράδειγμά του μας συντροφεύει”
[News]: Το αντίο του Τσίπρα στον Φιντέλ: “Το παράδειγμά του μας συντροφεύει”

[News]: Το αντίο του Τσίπρα στον Φιντέλ: “Το παράδειγμά του μας συντροφεύει”

Παραλληλισμοί της Κούβας με την Ευρώπη και της Κουβανικής Επανάστασης με την Ελληνική Επανάσταση του 1821 στον επικήδειο που εκφώνησε ο πρωθυπουργός

Στο έργο και την κληρονομιά που αφήνει πίσω του ο ιστορικός ηγέτης της Κούβας Φιντέλ Κάστρο, αλλά και στις ομοιότητες της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 με την Κουβανική Επανάσταση του 1959, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον επικήδειο λόγο του με τον οποίο «αποχαιρέτισε» τον Φιντέλ Κάστρο.
«Αποχαιρετούμε σήμερα τον Κομαντάντε Φιντέλ, εδώ από την πλατεία της Επανάστασης, όπως αρμόζει σε αυτόν τον μεγάλο επαναστάτη του 20ου αιώνα. Αποχαιρετούμε ένα παγκόσμιο σύμβολο αγώνα και αντίστασης που με το παράδειγμά του ενέπνευσε τους αγώνες των λαών σε ολόκληρο το κόσμο. Τους αγώνες για ανεξαρτησία, ελευθερία, δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια», ανέφερε ξεκινώντας τον επικήδειό του ο Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος στον «γενναίο λαό» της Κούβας, και συνέχισε: «Αποχαιρετούμε τον Φιντέλ των φτωχών, των καταπιεσμένων, των ανυπότακτων. Τον δικό σας Φιντέλ, τον δικό μας Φιντέλ, τον Φιντέλ που ανήκει σε κάθε γωνιά του πλανήτη, τον Φιντέλ που ανήκει στην ιστορία».
Τόνισε πως είναι μεγάλη του τιμή να συμμετέχει σε μία τόσο ιστορική στιγμή, εκπροσωπώντας τον ελληνικό λαό, «έναν λαό που ζει σε μια πολύ μακρινή σε εσάς γωνιά του πλανήτη, μα βρίσκεται ταυτόχρονα τόσο κοντά στις αξίες και στα ιδανικά για τα οποία παλέψατε και παλεύετε».
Και εξήγησε: «Γιατί όπως ο κουβανικός, έτσι και ο ελληνικός λαός δε δίστασε σε κρίσιμες στιγμές της ιστορίας να σηκώσει το ανάστημά του και να παλέψει κόντρα σε ισχυρούς και παντοδύναμους αντιπάλους, για να διεκδικήσει την ελευθερία και την ανεξαρτησία του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!