Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: Την ποινική δίωξη του Λοβέρδου για τη Novartis εισηγείται η Εισαγγελία Διαφθοράς
[News]: Την ποινική δίωξη του Λοβέρδου για τη Novartis εισηγείται η Εισαγγελία Διαφθοράς

[News]: Την ποινική δίωξη του Λοβέρδου για τη Novartis εισηγείται η Εισαγγελία Διαφθοράς

Έστειλε την δικογραφία ξανά στη Βουλή όσον αφορά στον πρώην υπουργό Υγείας

Στη Βουλή διαβιβάζει εκ νέου τη δικογραφία για την υπόθεση Novartis η Εισαγγελία Διαφθοράς, όσον αφορά στον πρώην υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο , προκειμένου να αποφασίσει, αν θα γίνει άρση της βουλευτικής του ασυλίας, ώστε στη συνέχεια να προχωρήσει στην άσκηση ποινικής δίωξης σε για δωροδοκία.

Επίσης, από την Εισαγγελία Διαφθοράς αποστέλλεται στη Βουλή και πολυσέλιδο πόρισμα, στο οποίο οι εισαγγελείς, κατά πληροφορίες, αξιολογούν το υλικό που έχουν συλλέξει, ζητώντας παράλληλα και την άρση της ασυλίας του. Υπενθυμίζεται, ότι ο πρώην υπουργός Υγείας είχε κληθεί τον περασμένο Μάιο από τους εισαγγελείς Διαφθοράς, να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος για την υπόθεση της Novartis . Η κλήτευσή του έγινε με αφορμή τις καταθέσεις προστατευομένων και άλλων μαρτύρων, οι οποίοι υποστήριζαν, ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο Υγείας μπήκαν στην αγορά του φαρμάκου τεσσάρα σκευάσματα για σοβαρές παθήσεις, τα οποία διατέθηκαν στη χώρα μας σε τιμές ακριβότερες σε σχέση με τις τιμές στην Ευρώπη.

Σε ό,τι αφορά στο διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, από την πολύμηνη προκαταρκτική έρευνα που διενήργησε η Εισαγγελία Διαφθοράς, δεν προέκυψε κανένα στοιχείο, που να καταδεικνύει την διάπραξη αξιόποινης πράξης. Ως εκ τούτου, η υπόθεση τίθεται στο αρχείο κατά το μέρος που αφορά τον κεντρικό τραπεζίτη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!