Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [News]: Την κορωνίδα του βωβού σινεμά Metropolis “ντύνει” η Κρατική Ορχήστρα
[News]: Την κορωνίδα του βωβού σινεμά Metropolis “ντύνει” η Κρατική Ορχήστρα

[News]: Την κορωνίδα του βωβού σινεμά Metropolis “ντύνει” η Κρατική Ορχήστρα

Την Κυριακή 15 Ιανουαρίου

Το «Metropolis» (1927) του Φριτς Λανγκ, μία από τις σπουδαιότερες στιγμές του βωβού γερμανικού εξπρεσιονισμού επί της μεγάλης οθόνης, επιστρέφει στις αίθουσες, και μάλιστα με την πιο ιδανική συνοδεία.

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών (ΚΟΑ), δίνει το πρώτο ραντεβού της νέας χρονιάς την Κυριακή 15 Ιανουαρίου (19.30) στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, όπου θα προβληθεί το κινηματογραφικό αριστούργημα του Φριτς Λανγκ, με την πρωτότυπη μουσική που είχε γράψει γι αυτό ο συνθέτης, λυρικός τραγουδιστής και ηθοποιός Γκότφριντ Χούπερτς. Η ανασύσταση, τόσο της αρχικής εκδοχής της ταινίας, η οποία ανακαλύφθηκε «θαμμένη» σε μουσείο του Μπουένος ’ιρες το 2008, όσο και της πρωτότυπης μουσικής της, έγινε μόλις πριν από λίγα χρόνια.

Η ορχήστρα, σε συνεργασία με το European Film Philarmonic Institute, φροντίζει να παρουσιάσει το «Metropolis» στην αρχική του εκδοχή -μετά τον εντοπισμό και την πρόσφατη ανασύσταση της αρχικής κόπιας, που περιλάμβανε ένα επιπλέον 25λεπτο – και να ερμηνεύσει τη μουσική του Χούπερτς, υπό τη μπαγκέτα του μαιτρ της διεύθυνσης κινηματογραφικής μουσικής και γνώριμου πλέον στο αθηναϊκό κοινό, Φρανκ Στρόμπελ.

Ορόσημο στην ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου, αναγνωρισμένο από την UNESCO ως έργο παγκόσμιας μνήμης, η ταινία του Φριτς Λανγκ έχει άλλωστε, όχι απλώς στενή, αλλά οργανική σχέση με τη μουσική του Γκότφριντ Χούπερτς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!