Κυριακή, 26 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News]: Θετικές εκτιμήσεις για ισχυρότερη ανάπτυξη στο δεύτερο εξάμηνο
[News]: Θετικές εκτιμήσεις για ισχυρότερη ανάπτυξη στο δεύτερο εξάμηνο

[News]: Θετικές εκτιμήσεις για ισχυρότερη ανάπτυξη στο δεύτερο εξάμηνο

Νοβότνι: Το ενδεχόμενο να βαθύνουν περαιτέρω τα αρνητικά επιτόκια δεν είναι κάτι που συζητείται στην ΕΚΤ

Θετικές είναι οι εκτιμήσεις της Ευρωζώνης σχετικά με την οικονομική ανάπτυξη του δεύτερου εξαμήνου.

Ισχυρότερη ανάπτυξη της οικονομίας στην ευρωζώνη κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2019 αναμένει ο Έβαλντ Νοβότνι , μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ανοίγοντας τον δρόμο για την εξομάλυνση της νομισματικής της πολιτικής για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και τον τερματισμό της χαλάρωσης.

Το ενδεχόμενο να βαθύνουν περαιτέρω τα αρνητικά επιτόκια δεν είναι κάτι που συζητείται στην ΕΚΤ, διαβεβαίωσε εξάλλου ο Νοβότνι, επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Αυστρίας, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στην ιαπωνική οικονομική καθημερινή εφημερίδα Nikkei, αποσπάσματα της οποίας αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Νοβότνι τόνισε πως οι αγορές παρερμήνευσαν πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, εκλαμβάνοντας τα σχόλια που έκανε ως ένδειξη πως η χαλαρή νομισματική πολιτικής της θα παραστεί.

Ο Ντράγκι είπε τον περασμένο μήνα ότι η ΕΚΤ θα εξετάσει τη λήψη μέτρων για να αμβλύνει τις συνέπειες για τις τράπεζες από το αρνητικό της επιτόκιο τοποθετήσεων, σχόλιο που οδήγησε αρκετούς παίκτες να συμπεράνουν πως η πολιτική χαλάρωσης θα συνεχιστεί για καιρό, με δεδομένη την ασθενική οικονομική ανάπτυξη στην ευρωζώνη.

«Δεν ήταν αυτό (το μήνυμα) που θέλαμε να δώσουμε» εξήγησε ο Νοβότνι στη συνέντευξή του, προσθέτοντας πως θα ήταν πρόωρο να συζητηθεί το πώς θα αντιδράσει η ΕΚΤ εάν η ανάπτυξη στην ευρωζώνη επιβραδυνθεί κι άλλο, αφού τα επόμενα βήματα «εξαρτώνται από τα οικονομικά δεδομένα».

Ο Νοβότνι, που είναι γνωστό πως επικρίνει την πολιτική χαλάρωσης που άσκησε η ΕΚΤ, δήλωσε πως περιμένει η ανάπτυξη στην ευρωζώνη να επιταχυνθεί το β΄ εξάμηνο, αλλά συμπλήρωσε πως ότι εάν η πρόβλεψη αυτή δεν επαληθευτεί, το κεντρικό πιστωτικό ίδρυμα θα πρέπει να εξετάσει τι θα κάνει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!