Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News]: Τι θα γίνει με την προκαταβολή φόρου για τους αγρότες
[News]: Τι θα γίνει με την προκαταβολή φόρου για τους αγρότες

[News]: Τι θα γίνει με την προκαταβολή φόρου για τους αγρότες

Επιστροφή της προκαταβολής του φόρου του προηγούμενου έτους για τη συντριπτική πλειοψηφία, σύμφωνα με την υφυπουργό Οικονομικών

«Για τη συντριπτική πλειονότητα των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών, όχι μόνο δεν θα υπάρξει αυξημένη προκαταβολή φόρου για τα εισοδήματα του 2016, αλλά θα πάρουν και επιστροφή της προκαταβολής φόρου του προηγούμενου έτους», επισημαίνει σε ανακοίνωση της σχετικά με δημοσιεύματα του Τύπου, η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου.
Ειδικότερα, όπως εξηγεί στη δήλωσή της η υφυπουργός, «για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες η μείωση φόρου που ισχύει από φέτος είναι από 1.900 έως 2.100 ευρώ, ανάλογα με τον αριθμό των προστατευόμενων τέκνων. Δηλαδή, το αφορολόγητο για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες κυμαίνεται από 8.636,40 έως 9.545,50 ευρώ.
Αντίθετα με τους ισχυρισμούς ορισμένων σημερινών δημοσιευμάτων, η προκαταβολή φόρου υπολογίζεται μετά την μείωση φόρου στο καθαρό αγροτικό εισόδημα και όχι πριν από αυτή. Συνεπώς οι υπολογισμοί που έχουν κάνει είναι λανθασμένοι.
Σε περίπτωση που δεν προκύπτει φόρος εισοδήματος, δηλαδή για καθαρό αγροτικό εισόδημα χαμηλότερο ή ίσο με το αφορολόγητο όριο, είναι αυτονόητο ότι δεν υπολογίζεται προκαταβολή.
Για όσες περιπτώσεις προκύπτει φόρος για καταβολή (εννοείται μετά την μείωση φόρου) τότε οφείλεται προκαταβολή που ανέρχεται στο 100% του φόρου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!