Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
0 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
0 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News]: Τι θα γίνει με τα επιδόματα τριετιών για όσους αμείβονται με τον κατώτερο μισθό
[News]: Τι θα γίνει με τα επιδόματα τριετιών για όσους αμείβονται με τον κατώτερο μισθό

[News]: Τι θα γίνει με τα επιδόματα τριετιών για όσους αμείβονται με τον κατώτερο μισθό

Απαντήσεις των Φοροτεχνικών της ΠΟΦΕΕ

Απαντήσεις στο άν καταργούνται τα επιδόματα τριετιών για όσους αμείβονται με τα κατώτατα όρια αποδοχών έδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών.

Όπως αναφέρει με τη νέα διαδικασία, ο μηχανισμός διαμόρφωσης του νομοθετικώς καθορισμένου κατώτατου μισθού και κατώτατου ημερομισθίου για τους εργαζόμενους ιδιωτικού δικαίου όλης της χώρας, τέθηκε σε ισχύ μετά τη λήξη του προγράμματος Οικονομικής Προσαρμογής και στο πλαίσιο αυτό ο καθορισμός, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 103 του Ν. 4172/2013, των κατωτάτων ορίων αποδοχών, για πλήρη απασχόληση, όσον αφορά τους υπαλλήλους και τους εργατοτεχνίτες όλης της χώρας, χωρίς ηλικιακή διάκριση από 1ης Φεβρουαρίου 2019, κατά τα οριζόμενα στην απόφαση του Υπουργείου Εργασίας 4241/127/30.1.2019, έχει ως εξής:

α) Για τους υπαλλήλους ο κατώτατος μισθός ορίζεται στα εξακόσια πενήντα ευρώ (650,00 ευρώ).

β) Για τους εργατοτεχνίτες το κατώτατο ημερομίσθιο ορίζεται στα είκοσι εννέα ευρώ και τέσσερα λεπτά (29,04 ευρώ).

Επιπρόσθετα, οι εντασσόμενοι στον κατώτατο νομοθετημένο μισθό ή ημερομίσθιο με προϋπηρεσία συμπληρωθείσα μέχρι την 14.2.2012, σε οποιονδήποτε εργοδότη και με οποιαδήποτε ειδικότητα, (σύμφωνα με το Άρθρο 1, Υποπαράγραφος ΙΑ.11. Ν. 4093/12.11.2012):

  • Αν αμείβονται με μηνιαίο μισθό και έχουν συμπληρώσει από μία (1) έως τρεις (3) τριετίες έως την 14.2.2012, δικαιούνται να λάβουν για κάθε μία από αυτές τις τριετίες προσαύξηση σε ποσοστό 10%, (και μέχρι 30% κατ’ ανώτατο όριο αν έχουν τρεις τριετίες), που υπολογίζεται επί του κατώτατου μισθού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!