Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News]: ΤΑΙΠΕΔ: Αισιοδοξία για έσοδα 2,4 δισ. ευρώ το 2020
[News]: ΤΑΙΠΕΔ: Αισιοδοξία για έσοδα 2,4 δισ. ευρώ το 2020

[News]: ΤΑΙΠΕΔ: Αισιοδοξία για έσοδα 2,4 δισ. ευρώ το 2020

Τι περιλαμβάνει το φετινό πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων

Η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ αισιοδοξεί ότι το 2020 θα είναι μια καλή χρονιά κατά την οποία θα επιτευχθεί ο στόχος για έσοδα 2,4 δισ. ευρώ από πωλήσεις και παραχωρήσεις εταιριών και υποδομών του Δημοσίου. Προμετωπίδα και βαριά χαρτιά είναι οι αποκρατικοποιήσεις του «Ελ. Βενιζέλος», των ΔΕΠΑ Υποδομών και Εμπορίας και των ΕΛΠΕ.

Ο πρόεδρος του Ταμείου Άρης Ξενόφος και ο διευθύνων σύμβουλος Ριχάρδος Λαμπίρης ανέφεραν, σε συνάντησή τους με δημοσιογράφους, ότι το ακριβές ποσό που θα εισπραχθεί, θα καθοριστεί από την έκβαση των προαναφερθεισών τεσσάρων ιδιωτικοποιήσεων.

Ωστόσο, εμφανίστηκαν αισιόδοξοι πως το 2020 θα είναι μία «χρονιά ρεκόρ» και σίγουρα τα έσοδα θα είναι υψηλότερα από εκείνα των ετών 2018- 2019, ήτοι πάνω από 2 δισ. ευρώ.

Για το φετινό πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων το ΤΑΙΠΕΔ θα έχει ολοκληρώσει μετά τις γιορτές την αξιολόγηση των προτάσεων συμμετοχής των 10 επενδυτικών σχημάτων στο διαγωνισμό πώλησης του 30% του «Ελευθέριος Βενιζέλος». Πηγές αναφέρουν ότι στην επόμενη φάση των δεσμευτικών προσφορών αναμένεται να προκριθούν σχεδόν όλοι οι διεκδικητές.

Παράλληλα σε εξέλιξη είναι η διαγωνιστική διαδικασία για την πώληση του 100% της ΔΕΠΑ Υποδομών, με τη σχετική προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος να λήγει στις 14 Φεβρουαρίου 2020. Οι εκτιμήσεις της διοίκησης του Ταμείου είναι πως θα υπάρχει μεγάλη συμμετοχή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!