Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
10 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
6 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News]: «Τέλος χρόνου» για την δήλωση επαγγελματικού λογαριασμού στην ΑΑΔΕ
[News]: «Τέλος χρόνου» για την δήλωση επαγγελματικού λογαριασμού στην ΑΑΔΕ

[News]: «Τέλος χρόνου» για την δήλωση επαγγελματικού λογαριασμού στην ΑΑΔΕ

Έως τις 12 Δεκεμβρίου θα πρέπει να έχει δηλωθεί το ΙΒΑΝ του λογαριασμού που είναι συνδεδεμένος με το POS – Πρόστιμο 1.000 ευρώ για μη δήλωση επαγγελματικού λογαριασμού και 1.500 ευρώ για μη εγκατάσταση POS

Εκπνέει αύριο Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου η προθεσμία που έχει δώσει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για την υποχρεωτική δήλωση στην ηλεκτρονική της πλατφόρμα (www.aade.gr ), επαγγελματικού λογαριασμού από τους επαγγελματίες οι οποίοι υποχρεούνται σε αποδοχή μέσων πληρωμής με κάρτα (POS).

Για μη δήλωση επαγγελματικού λογαριασμού προβλέπεται διοικητικό πρόστιμο 1.000 ευρώ, ενώ για την υποβολή δήλωσης πέραν των προβλεπόμενων προθεσμιών το πρόστιμο είναι 100 ευρώ. Επίσης, η μη υποβολή δήλωσης διόρθωσης, προς συμμόρφωση, από τους υπόχρεους, στις περιπτώσεις απενεργοποίησης επαγγελματικού λογαριασμού, νοείται ως μη δήλωση επαγγελματικού λογαριασμού και επιφέρει πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ.

Πρόστιμο 1.500 ευρώ προβλέπεται για τους επαγγελματίες εκείνους, οι οποίοι ενώ έχουν σχετική υποχρέωση, δεν έχουν εγκαταστήσει POS. Επαγγελματίες που θα ξεκινήσουν από εδώ και στο εξής την δραστηριότητά τους και οι οποίοι υποχρεούνται σε αποδοχή μέσων πληρωμής με κάρτα (POS), θα πρέπει να δηλώσουν επαγγελματικό λογαριασμό στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ εντός 30 ημερών από την έναρξη άσκησης της δραστηριότητας τους.

Κάθε επαγγελματίας είναι υποχρεωμένος να δηλώσει στην ηλεκτρονική εφαρμογή μητρώου Επαγγελματικών Τραπεζικών Λογαριασμών (ΕΤΛ) τον ή τους επαγγελματικούς λογαριασμούς σε μορφή IBAN, όπου δέχεται τις εισπράξεις μέσω ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής, όπως πληρωμές με κάρτα, εντολές άμεσης χρέωσης, μεταφορές πίστωσης, πάγιες εντολές, καθώς και συναλλαγές με μετρητά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!