Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News]: Τέλη κυκλοφορίας 2020: Πώς θα τα υπολογίσετε
[News]: Τέλη κυκλοφορίας 2020: Πώς θα τα υπολογίσετε

[News]: Τέλη κυκλοφορίας 2020: Πώς θα τα υπολογίσετε

Πότε αναμένονται τα ειδοποιητήρια

Το αργότερο μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου αναμένεται να αναρτηθούν στο Taxisnet τα τέλη κυκλοφορίας 2020.

Στα ειδοποιητήρια δεν θα υπάρξει καμία μεταβολή αφού οι όποιες αλλαγές βάσει των ευρωπαϊκών οδηγιών, θα ισχύσουν από το επόμενο έτος.

Έτσι οι ιδιοκτήτες των οχημάτων καλούνται να πληρώσουν από 22 ευρώ έως 1.380 ευρώ ανάλογα με τον τύπο και το έτος ταξινόμησης. Στα ταμεία του Δημοσίου υπολογίζεται ότι θα εισρεύσουν 1,2 δισ. ευρώ.

Ο τρόπος υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας

Οι κάτοχοι Ι.Χ. στις 15 Νοεμβρίου θα μπορούν απλά με τη χρήση των κωδικών του Taxis ή με τη χρήση του αριθμού φορολογικού μητρώου τους και τον αριθμό κυκλοφορίας του ΙΧ τους να εισέλθουν στο διαδικτυακό ιστότοπο της ΑΑΔΕ (aade.gr) και να υπολογίσουν το ακριβές ποσό που αντιστοιχεί στο όχημά του.

Για όσους πληρώσουν μέσω web banking απαιτείται μόνο η Ταυτότητα Οφειλής που αναγράφεται στο ειδοποιητήριο.

Οι κάτοχοι πιστωτικών καρτών με επαρκές πιστωτικό υπόλοιπο μπορούν να εξοφλήσουν τα τέλη κάνοντας χρήση προγραμμάτων έως και 12 άτοκων δόσεων.

Τι θα γλιτώσουν όσοι καταθέσουν πινακίδες

Οι κάτοχοι ΙΧ, κυρίως παλαιών και μεγάλου κυβισμού που δυσκολεύονται να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας του 2020 αλλά και όσους δαγκώνουν τα τεκμήρια διαβίωσης και ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης που επιβάλλεται στα Ι.Χ. άνω των 1.928 κυβικών εκατοστών έχουν τη δυνατότητα να αποφύγουν τις επιβαρύνσεις θέτοντας το Ι.Χ. τους σε ακινησία μέχρι το τέλος του χρόνου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!