Σάββατο, 20 Ιανουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
12 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
5 °C 3 kmh
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [News]: H τεχνητή νοημοσύνη της Google κάνει σκόνη το καλύτερο πρόγραμμα σκάκι
[News]: H τεχνητή νοημοσύνη της Google κάνει σκόνη το καλύτερο πρόγραμμα σκάκι

[News]: H τεχνητή νοημοσύνη της Google κάνει σκόνη το καλύτερο πρόγραμμα σκάκι

Ολόκληρη η γνώση του ανθρώπου στο σκάκι ξεπερνιέται από το AlphaZero του DeepMind σε τέσσερις ώρες

Το DeepMind, η τεχνητή νοημοσύνη της Google με το νέο όνομα AlphaZero ισοπέδωσε στην κυριολεξία το πιο δυνατό πρόγραμμα σκακιού στον κόσμο το Stockfish 8 χωρίς τη βοήθεια της ανθρώπινης γνώσης σε έναν μαραθώνιο 100 αγώνων.

Σε ένα νέο έγγραφο, οι ερευνητές της Google αναφέρουν λεπτομερώς πώς η πρόσφατη εξέλιξη του AlphaZero, ανέπτυξε «υπεράνθρωπες επιδόσεις» στο σκάκι, λαμβάνοντας μόλις τέσσερις ώρες εκπαίδευση για να μάθει τους κανόνες.

Με άλλα λόγια, το σύνολο των γνώσεων σκακιού της ανθρωπότητας – και όχι μόνο – απορροφήθηκε και ξεπεράστηκε σε περίπου όσο χρειάζεται για να ταξιδέψεις με το αυτοκίνητο από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη.

Το σύστημα της DeepMind δεν έχασε μάλιστα παρτίδα, κερδίζοντας ή φέρνοντας ισοπαλία στα 100 παιχνίδια στα οποία αναμετρήθηκαν. Το AlphaZero είναι μια τροποποιημένη εκδοχή του AlphaGo Zero, της τεχνητής νοημοσύνης που είχε κερδίσει κατά κράτος τον ανθρώπινο πρωταθλητή του πανδύσκολου κινέζικου παιχνιδιού.

Το AlphaZero, πέρα από το σκάκι, έμαθε εξίσου εύκολα και καλά άλλο ένα παρόμοιο ιαπωνικό επιτραπέζιο (shogi), υποδεικνύοντας με νόημα ότι μπορεί σε μια στιγμή να αποκτήσει υπεράνθρωπες υπολογιστικές και επεξεργαστικές δυνατότητες, χωρίς να έχει φτιαχτεί μάλιστα για τέτοιους σκοπούς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!