Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [News]: Τασούλας για Τουρκία: Δοκιμασίες, προκλήσεις και απειλές δεν μας κάμπτουν
[News]: Τασούλας για Τουρκία: Δοκιμασίες, προκλήσεις και απειλές δεν μας κάμπτουν

[News]: Τασούλας για Τουρκία: Δοκιμασίες, προκλήσεις και απειλές δεν μας κάμπτουν

«Σταθερός στόχος των προσπαθειών μας, είναι η αποκατάσταση της ανεξαρτησίας, κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας»

Την αταλάντευτη συστράτευση και τον διαρκή και στενό συντονισμό των δύο Κοινοβουλίων, Ελλάδος και Κύπρου, στην κοινή προσπάθεια για την επίλυση του Κυπριακού, επαναβεβαίωσε ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνος Τασούλας , απευθυνόμενος, νωρίτερα σήμερα, στη Βουλή των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Η συμπόρευση αυτή αποτελεί το καλύτερο όπλο στον αγώνα μας για μία δίκαιη, βιώσιμη, αλλά και λειτουργική λύση. Μία λύση, η οποία θα λύνει τα προβλήματα, χωρίς να δημιουργεί άλλα, νέα. Οι σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών αποτελούν την πυξίδα μας. Προσδιορίζουν το πλαίσιο της λύσης, η οποία και θα πρέπει να διασφαλίζει την εφαρμογή του ευρωπαϊκού κεκτημένου σε ολόκληρη την κυπριακή επικράτεια», ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει καταστήσει σαφή, σε όλους τους εμπλεκόμενους, την κοινή θέση με την Κύπρο ότι δεν νοείται λύση χωρίς την πλήρη κατάργηση των εγγυήσεων, του επεμβατικού δικαιώματος και την αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων.

«Σταθερός στόχος των προσπαθειών μας, προφανής πλέον σε ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα, είναι η αποκατάσταση της ανεξαρτησίας, κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας, με μία διεθνή προσωπικότητα και μία ιθαγένεια, χωρίς συστήματα εγγυήσεων που μας γυρίζουν σε εποχές που έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί», είπε ο κ. Τασούλας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!