Τετάρτη, 22 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: Το «τάμα»-φάντασμα των 406 εκατ. δρχ. της χούντας
[News]: Το «τάμα»-φάντασμα των 406 εκατ. δρχ. της χούντας

[News]: Το «τάμα»-φάντασμα των 406 εκατ. δρχ. της χούντας

Ο ναός της Σωτήρος για τον οποίο συγκεντρώθηκαν 453,3 εκατ. δρχ. και δεν κατασκευάστηκε ποτέ

Τα σκάνδαλα και η σκανδαλολογία κυριαρχούν στην πολιτική ζωή του τόπου σχεδόν καθόλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης, κάτι που έχει κάνει πολλούς να υποστηρίζουν, ότι τέτοια πράγματα δεν γινόταν επί Χούντας . Είναι όμως έτσι; μιλούν για την «ηθική» των χουντικών

Τα πραγματικά γεγονότα τους διαψεύδουν, με περίτρανο παράδειγμα το περιβόητο «Τάμα του Έθνους». Ο επικεφαλής της Χούντας, Γεώργιος Παπαδόπουλος , αποφάσισε να υλοποιήσει ένα σχέδιο των μελών της Δ΄ Εθνοσυνέλευσης που είχε πραγματοποιηθεί στο Άργος το 1829, για ανέγερση ναού του Σωτήρος. Οι δικτάτορες εξήγγειλαν, ότι θα κτίσουν στα Τουρκοβούνια ένα μεγαλοπρεπή ναό, που θα γινόταν «το τρίτο αρχιτεκτονικό οικοδόμημα των Αθηνών μετά τον κλασικό Παρθενώνα και τον βυζαντινό Λυκαβηττό».

Ο ναός δεν κτίστηκε ποτέ, αλλά γέμισαν οι τσέπες των χουντικών. Άρχισαν να μαζεύουν χρήματα από εισφορές κρατικών φορέων και ιδιωτικών επιχειρήσεων, από τον κρατικό προϋπολογισμό και με δάνεια. Συνολικά συγκεντρώθηκαν 453,3 εκατομμύρια δραχμές. Στην ανώτατη επιτροπή για το «Τάμα του Έθνους» πρόεδρος ήταν ο Παπαδόπουλος και μέλη οι Παττακός, Μακαρέζος και ο εκλεκτός του καθεστώτος Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Επτά χρόνια το μεγαλόπνοο έργο έμενε στα χαρτιά και ο κόσμος παρά τη φίμωση των μέσων ενημέρωσης βοούσε για το μεγάλο φαγοπότι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!