Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [News]: Süddeutsche Zeitung: Πολλοί Τούρκοι θεωρούν την Ελλάδα απλά υπέροχη!
[News]: Süddeutsche Zeitung: Πολλοί Τούρκοι θεωρούν την Ελλάδα απλά υπέροχη!

[News]: Süddeutsche Zeitung: Πολλοί Τούρκοι θεωρούν την Ελλάδα απλά υπέροχη!

Ολοένα περισσότεροι Τούρκοι πολίτες αγοράζουν σπίτια στην Ελλάδα

Το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου στην Τουρκία φαίνεται μεταξύ άλλων να κεντρίζει το ενδιαφέρον τούρκων πολιτών για αγορά ακινήτου στην Ελλάδα. Αυτό σημειώνει τουλάχιστον η Süddeutsche Zeitung σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της, παραθέτοντας επώνυμες και ανώνυμες μαρτυρίες επαγγελματιών του κτηματομεσιτικού κλάδου.

«Ολοένα περισσότεροι Τούρκοι αγοράζουν σπίτια στην Ελλάδα» γράφει στον τίτλο της η εφημερίδα. «Η απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία έφερε απροσδόκητη πελατεία στους έλληνες εμπόρους ακινήτων. Όταν ένα σπίτι ή διαμέρισμα στην Ελλάδα αλλάζει ιδιοκτήτη, ο αγοραστής φαίνεται ότι κατάγεται όλο και πιο συχνά από την Τουρκία» αναφέρεται.

Όπως ομολογεί η συντάκτρια του άρθρου «δεν υπάρχουν επίσημοι αριθμοί, ωστόσο έμποροι ακινήτων επιβεβαιώνουν το φαινόμενο. «Τα προηγούμενα δύο χρόνια είχαμε μαζική αύξηση των τούρκων αγοραστών. Κυρίως μετά το πραξικόπημα άτομα από τη μεσαία τάξη της Τουρκίας άρχισαν να σκέφτονται την περίπτωση ενός ακινήτου στην Ευρώπη» λέει ο Βασίλης Αξαρλής, ιδιοκτήτης της αθηναϊκής εταιρείας Ellika Real Estate. Ο κ.Αξαρλής κάνει λόγο για αύξηση της τάξης του 1000%, σημειώνει η SZ.

Όπως γράφει η εφημερίδα ο κ.Αξαρλής και οι συνάδελφοί του λένε ότι πολλοί τούρκοι αγοραστές είναι δημόσιοι υπάλληλοι, επιχειρηματίες, δικηγόροι, ελεύθεροι επαγγελματίες και διανοούμενοι και ζουν κατά κύριο λόγο σε πόλεις όπως η Κωνσταντινούπολη, η Σμύρνη και η ’γκυρα, όπου είναι περισσότερο διαδεδομένη η ευρωπαϊκή κουλτούρα.

«Ένα σπίτι στην Ελλάδα είναι μια πύλη προς την Ευρώπη» λέει ο κ.Αξαρλής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!