Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
17 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
15 °C 3 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [News]: Ο στρατός ανέλαβε τον έλεγχο της Ζιμπάμπουε
[News]: Ο στρατός ανέλαβε τον έλεγχο της Ζιμπάμπουε

[News]: Ο στρατός ανέλαβε τον έλεγχο της Ζιμπάμπουε

Τεθωρακισμένα έχουν κλείσει την πρόσβαση στο κοινοβούλιο

Ο στρατός ανέλαβε τον έλεγχο της Ζιμπάμπουε και κρατά τον πρόεδρο Ρόμπερτ Μουγκάμπε, ο οποίος κυβερνούσε τη χώρα με σιδηρά πυγμή από το 1980, διαβεβαιώνοντας ότι είναι σώος.

Ο στρατός έλαβε σήμερα θέσεις στους δρόμους της πρωτεύουσας Χαράρε στη διάρκεια μιας επιχείρησης που έχει στόχο, σύμφωνα με τον ίδιο, να εκδιώξει «τους εγκληματίες» από το περιβάλλον του Μουγκάμπε.

Τεθωρακισμένα έχουν κλείσει την πρόσβαση στο κοινοβούλιο, την έδρα του κυβερνώντος κόμματος Zanu-PF και των γραφείων όπου πραγματοποιούνται τα υπουργικά συμβούλια, σύμφωνα με δημοσιογράφο του AFP.

Τέσσερις ώρες νωρίτερα ένας ανώτερος αξιωματικός του στρατού ανακοίνωσε στη δημόσια τηλεόραση ότι ο στρατός της Ζιμπάμπουε επενέβη εναντίον των «εγκληματιών» στο περιβάλλον του Μουγκάμπε, όμως αρνήθηκε ότι πρόκειται για πραξικόπημα.

Η επέμβαση του στρατού ακολουθεί την άνευ προηγουμένου αντιπαράθεση μεταξύ του Μουγκάμπε και του επικεφαλής του στρατού, του στρατηγού Κονσταντίνο Τσιουένγκα, με αφορμή την αποπομπή του αντιπροέδρου από την κυβέρνηση και το κυβερνών κόμμα ZANU-PF εν μέσω των «εκκαθαρίσεων» στις τάξεις του.

Την περασμένη εβδομάδα καθαιρέθηκε από τα καθήκοντά του ο αντιπρόεδρος Έμερσον Μνανγκάγκουα, 75 ετών, και εγκατέλειψε τη χώρα.

«Δεν βρίσκεται σε εξέλιξη στρατιωτικό πραξικόπημα εναντίον της κυβέρνησης», είπε ο στρατηγός Σιμπουσίσο Μόγιο διαβάζοντας το ανακοινωθέν που είχε ετοιμάσει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!