Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
26 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
18 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: Στρατιωτικοί που κατεβαίνουν στις εκλογές χάνουν δια παντός τη θέση τους στο στρατό
[News]: Στρατιωτικοί που κατεβαίνουν στις εκλογές χάνουν δια παντός τη θέση τους στο στρατό

[News]: Στρατιωτικοί που κατεβαίνουν στις εκλογές χάνουν δια παντός τη θέση τους στο στρατό

Απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας

Αντισμήναρχος της Πολεμικής Αεροπορίας παραιτήθηκε για να συμμετάσχει στις βουλευτικές εκλογές, αλλά δεν εξελέγη και ζήτησε να επιστρέψει στην Π.Α. αλλά για λόγους δημοσίου συμφέροντος, δεν το επέτρεψε το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ειδικότερα, αντισμήναρχος στις 2.9.1996 παραιτήθηκε προκειμένου να συμμετάσχει ως υποψήφιος βουλευτής στις βουλευτικές εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου 1996. Στη συνέχεια εκδόθηκε το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο τέθηκε σε αυτεπάγγελτη αποστρατεία με τον βαθμό του σμηνάρχου.

Στις εκλογές, δεν εξελέγει βουλευτής και ζήτησε από το ΓΕΑ να επιστρέψει στην ενεργό υπηρεσία ή τουλάχιστον να υπάρξει βαθμολογική αποκατάσταση.

Το ΓΕΑ του απάντησε ότι το αίτημά του δεν μπορεί να ικανοποιηθεί, σύμφωνα με το άρθρο 56 του Συντάγματος, το οποίο δεν επιτρέπει ανάκληση Προεδρικού Διατάγματος που εκδόθηκε κατόπιν παραίτησης στρατιωτικού προκειμένου να συμμετάσχει ως υποψήφιος σε βουλευτικές εκλογές.

Κατόπιν αυτών, ο απόστρατος προσέφυγε στα δικαστήρια ζητώντας να ακυρωθεί η άρνηση του ΓΕΑ.

Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών δεν δέχθηκε τις θέσεις του και άσκησε έφεση στο Συμβούλιο της Επικρατείας, υποστηρίζοντας ότι η μη επάνοδος του στην Π.Α. παραβιάζει τις συνταγματικές επιταγές της ισότητας, της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας, το δικαίωμα στην εργασία και όπως επίσης προσκρούει στην αρχή της αναλογικότητας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!