Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
27 °C 4 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
29 °C 10 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: Στο ΣτΕ δικηγόροι κατά των πληρωμών μέσω POS
[News]: Στο ΣτΕ δικηγόροι κατά των πληρωμών μέσω POS

[News]: Στο ΣτΕ δικηγόροι κατά των πληρωμών μέσω POS

Υποστηρίζουν ότι η επίμαχη υπουργική απόφαση είναι αντισυνταγματική, αντίθετη τόσο στο ευρωπαϊκό όσο ελληνικό δίκαιο αλλά και μη νόμιμη

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν οι δικηγορικοί σύλλογοι Σερρών και Δράμας, οι πρόεδροι και 18 ακόμη δικηγόροι των δύο συλλόγων, και ζητούν το άμεσο «πάγωμα», την αναστολή και την ακύρωση της από 19.4.2017 υπουργικής απόφασης, που επιβάλλει την καθιέρωση των πληρωμών μέσω κάρτας (POS).

Όπως είναι γνωστό, ανάλογες αιτήσεις με τις οποίες ζητείται η ακύρωση της ίδιας υπουργικής απόφασης έχουν καταθέσει πρόσφατα η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ), ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών (ΔΣΑ) και δύο δικηγόροι.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το πρόσθετο στοιχείο είναι ότι μόνο οι δικηγορικοί σύλλογοι των Σερρών και της Δράμας υπέβαλαν αίτημα προσωρινής διαταγής και αίτηση αναστολής της επίμαχης υπουργικής απόφασης. Όλοι οι άλλοι που έχουν προσφύγει στο ΣτΕ, έχουν καταθέσει μόνο αίτηση ακύρωσης.

Πάντως, όλες οι αιτήσεις ακύρωσης κατά της επίμαχης υπουργικής απόφασης, θα συζητηθούν το δεύτερο δεκαήμερο του ερχόμενου Οκτωβρίου στην 7μελή σύνθεση του Β’ τμήματος του ΣτΕ με πρόεδρο την αντιπρόεδρο Μαίρη Σάρπ και εισηγητή τον πάρεδρο Ιωάννη Δημητρακόπουλο.

Ειδικότερα, οι δύο δικηγορικοί σύλλογοι υποστηρίζουν ότι η επίμαχη από 19.4.2017 υπουργική απόφαση, όσο και το άρθρο 65 του νόμου 4446/2016 που επιβάλουν την καθιέρωση των πληρωμών μέσω κάρτας (POS) είναι αντισυνταγματική, αντίθετη τόσο στο ευρωπαϊκό όσο ελληνικό δίκαιο αλλά και μη νόμιμη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!