Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [News]: Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κόκορας επειδή λαλεί πριν ξημερώσει
[News]: Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κόκορας επειδή λαλεί πριν ξημερώσει

[News]: Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κόκορας επειδή λαλεί πριν ξημερώσει

Απίστευτο και όμως αληθινό περιστατικό στη νοτιοδυτική Γαλλία

Τον κατηγορούν ότι κάνει υπερβολική φασαρία πριν καν ξημερώσει και γι’αυτόν τον λόγο τον στέλνουν στο δικαστήριο . Οι κατηγορίες όμως δεν αφορούν σε κάποιον άνθρωπο αλλά σε έναν κόκορα τον οποίο στέλνουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Η δίκη ενός κόκορα που κατηγορείται από τους γείτονες ότι λαλεί υπερβολικά νωρίς το πρωί, αναβλήθηκε για τις 4 Ιουλίου, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους διαδίκους να βρουν μια συμβιβαστική λύση.

Η δίκη ενώπιον του δικαστηρίου του Ροσφόρτ, στη νοτιοδυτική Γαλλία , αναβλήθηκε επισήμως για τυπικούς λόγους, προκειμένου να ανταλλάξουν οι δικηγόροι μεταξύ τους κάποια έγγραφα. Ο «κατηγορούμενος», ο Μορίς, ήταν «κουρασμένος» και δεν παραβρέθηκε. Απόντες ήταν και οι ενάγοντες, ένα ζευγάρι ηλικιωμένων από το τουριστικό νησί Ολερόν, στη δυτική Γαλλία.

Ο κόκορας ζει στην κοινότητα Σεν-Πιερ ντ’Ολερόν αλλά τα «κουκουρίκου» του, πριν ακόμη ξημερώσει, έχουν φέρει σε απόγνωση τους ιδιοκτήτες της γειτονικής εξοχικής κατοικίας.

Η περιπέτεια του Μορίς έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις στη Γαλλία, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Μεταξύ άλλων, ο Μπρουνό Ντιονίς ντι Σεζούρ, δήμαρχος μιας κοινότητας 400 κατοίκων, του Γκαζάκ, ανακοίνωσε ότι θέλει να ανακηρυχθούν «εθνική κληρονομιά» οι θόρυβοι της γαλλικής υπαίθρου.

Η ιδιοκτήτρια του Μορίς, η Κορίν Φεσό, δήλωσε «ανοιχτή στον διάλογο», υποστηρίζοντας ότι οι ενάγοντες, τους οποίους δεν γνωρίζει προσωπικά, δεν έκαναν καμία προσπάθεια να τα βρουν μεταξύ τους πριν προσφύγουν στη δικαιοσύνη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!