Σάββατο, 18 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
14 °C 3 kmh
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [News]: Στην Αθήνα το πρώτο διεθνές φεστιβάλ video games και animation
[News]: Στην Αθήνα το πρώτο διεθνές φεστιβάλ video games και animation

[News]: Στην Αθήνα το πρώτο διεθνές φεστιβάλ video games και animation

Στην Ελλάδα θα λάβει χώρα το πρώτο διεθνές φεστιβάλ για τα βιντεοπαιχνίδια και γενικότερα τον χώρο του animation, το Athens Games Festival ’17, στις 28 και 29 Οκτωβρίου, στο εκθεσιακό κέντρο της Helexpo, στο Μαρούσι.

Το AGF ’17 διοργανώνεται από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, σε συνεργασία με το διεθνές επιχειρηματικό συνέδριο White Nights Conference.

Η Ελίνα Ροϊνιώτη, υπεύθυνη διοργάνωσης του AGF’17, ανέφερε ότι αντιλαμβανόμαστε το ψηφιακό παιχνίδι ως μέσο επικοινωνίας και στο πλαίσιο αυτό κάλεσε το κοινό να προσέλθει στο φεστιβάλ, το οποίο θα περιλαμβάνει πολλές ενδιαφέρουσες δράσεις.

Ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος, έκανε λόγο για μια παγκόσμια αγορά άνω των 100 δισ. η οποία συνεχώς αναπτύσσεται, στην οποία η Ελλάδα οφείλει να συμμετέχει, καθώς διαθέτει πολλές ομάδες νέων με ταλέντο και όραμα στον χώρο.

Η Πολιτεία επενδύει στην αγορά των video games, πρόσθεσε ο Λ. Κρέτσος, με όρους απασχόλησης και δημιουργίας. Ο γενικός γραμματέας χαρακτήρισε σημαντικό βήμα το νόμο για την οπτικοακουστική παραγωγή, για την ανάπτυξη ενός κλάδου που βάζει την τεχνολογία μπροστά και ανέφερε ότι έχει γίνει πρόταση στο υπουργείο Παιδείας για προγράμματα δια βίου μάθησης σε όλες τις Περιφέρειες, για τις ψηφιακές τεχνολογίες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!