Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [News]: Στην Αθήνα 14 και 15 Νοεμβρίου ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα
[News]: Στην Αθήνα 14 και 15 Νοεμβρίου ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα

[News]: Στην Αθήνα 14 και 15 Νοεμβρίου ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα

Πριν την επίσκεψή του στη Γερμανία

Πριν την επίσκεψή του στη Γερμανία, ο Μπαράκ Ομπάμα έρχεται για δύο μέρες στην Αθήνα. Όπως είναι φανερό και από το timing της επίσκεψης, το θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους αναμένεται να βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας των συνομιλιών που θα έχει με τον Αλέξη Τσίπρα.

Τις πληροφορίες για την επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμα το Μέγαρο Μαξίμου.

Ομπάμα κατά λιτότητας και υπέρ Ρέντσι

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα επικρίνει την πολιτική της λιτότητας στην Ευρώπη και εκφράζει την ισχυρή υποστήριξή του προς τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα La Repubblica.

«Πιστεύω ότι τα μέτρα λιτότητας έχουν συμβάλει στην επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης στην Ευρώπη», δηλώνει ο αμερικανός πρόεδρος στην αποκλειστική του συνέντευξη στην ιταλική εφημερίδα.

«Ορισμένες χώρες είδαμε ότι βρέθηκαν επί σειρά ετών σε οικονομικό τέλμα, το οποίο αύξησε τις οικονομικές δυσκολίες και τους φόβους που διαπιστώνουμε (να αναφύονται) σε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο, ιδίως στους νέους, οι οποίοι έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να βρεθούν άνεργοι», πρόσθεσε ο Μπαράκ Ομπάμα, σύμφωνα με τον οποίο «οι φιλόδοξες μεταρρυθμίσεις και η συνολική πολιτική ενόραση του Ρέντσι είναι ιδιαίτερα σημαντικές».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!