Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [News]: Στην αντεπίθεση η Ρωσία για τους αμερικανούς διπλωμάτες
[News]: Στην αντεπίθεση η Ρωσία για τους αμερικανούς διπλωμάτες

[News]: Στην αντεπίθεση η Ρωσία για τους αμερικανούς διπλωμάτες

Προσπάθησαν να εισέλθουν σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή της Ρωσίας, καταγγέλλει η Μόσχα

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι θα επιδώσει διακοίνωση διαμαρτυρίας στις Ηνωμένες Πολιτείες , σε σχέση με το συμβάν που συνδέεται με την αποβίβαση στην πόλη Σεβεροντβίνσκ τριών Αμερικανών διπλωματών, από τρένο στο οποίο επέβαιναν.

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γεβγκένι Ιβανόφ, ενώ η επίσημη εκπρόσωπος του Ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, δήλωσε ότι οι Αμερικανοί στρατιωτικοί διπλωμάτες αγνόησαν τις προϋποθέσεις, που επιβάλλει η ρωσική νομοθεσία και προσπάθησαν να εισέλθουν σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή.

Ο Ρώσος αξιωματούχος παραδέχθηκε, ότι οι Αμερικανοί διπλωμάτες είχαν πάρει τη σχετική άδεια, η οποία προέβλεπε όμως, ότι το σημείο προορισμού τους είναι η πόλη Αρχάγγελσκ και όχι το Σεβεροντβίνσκ. «Είναι συνεργάτες της πρεσβείας και απ’ ό,τι αντιλαμβάνομαι, ως συνεργάτες του στρατιωτικού ακολούθου, έχουν διπλωματική ασυλία. Το ταξίδι τους είχε πράγματι εγκριθεί, αλλά με σημείο προορισμού το Αρχάγγελσκ. Κατά κάποιο τρόπο βρέθηκαν κοντά στο Σεβεροντβίνσκ» δήλωσε ο Ιβανόφ.

Τους τρεις Αμερικανούς διπλωμάτες σταμάτησε η αστυνομία, μόλις έφθασαν με τρένο την Δευτέρα στο Σεβεροντβίνσκ και εστάλησαν πίσω στη Μόσχα, αναφέρει το Ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών. Παρότι έχουν διπλωματική ασυλία, κατηγορούνται ότι παραβίασαν τη νομοθεσία, που προβλέπει, ότι οι ξένοι πρέπει να έχουν ειδική άδεια, για να επισκεφθούν την περιοχή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!