Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [News]: Στην Αϊτή κέρδισε τις προεδρικές εκλογές ένας καλλιεργητής μπανάνας
[News]: Στην Αϊτή κέρδισε τις προεδρικές εκλογές ένας καλλιεργητής μπανάνας

[News]: Στην Αϊτή κέρδισε τις προεδρικές εκλογές ένας καλλιεργητής μπανάνας

Η ανακοίνωση του αποτελέσματος έγινε μετά από μια εβδομάδα από τη διεξαγωγή των εκλογών εν μέσω διαδηλώσεων κι αναταραχών που προκάλεσαν οι υποστηρικτές του κόμματος πρώην προέδρου, Ζαν Μπερτράν Αριστίντ

Οι κάτοικοι της Αϊτής εξέλεξαν τον εξαγωγέα μπανανών, Ζοβενέλ Μουάζ ως τον επόμενο πρόεδρο τους, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα των εκλογών, που δείχνουν ότι ο Μουάζ εξασφάλισε την πλειοψηφία, από τον πρώτο γύρο.

Ο 48χρονος κέρδισε ποσοστό 55,67% των ψήφων στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στις 20 Νοεμβρίου, σύμφωνα με την εκλογική επιτροπή. Το αποτέλεσμα αυτό, σημαίνει ότι δε θα διεξαχθεί δεύτερος γύρος, υπό την προϋπόθεση ότι δε θα υπάρξει αμφισβήτηση του, από τους άλλους υποψηφίους.

Η ανακοίνωση του αποτελέσματος έγινε μετά από μια εβδομάδα από τη διεξαγωγή των εκλογών εν μέσω διαδηλώσεων κι αναταραχών που προκάλεσαν οι υποστηρικτές του κόμματος πρώην προέδρου, Ζαν Μπερτράν Αριστίντ, η υποψήφια του οποίου, Μαρίζ Ναρσίς, διεκδίκησε τη νίκη στις εκλογές, αμέσως μετά τη διεξαγωγή τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!