Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [News]: Στη Βουλή η τροπολογία για την κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου
[News]: Στη Βουλή η τροπολογία για την κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου

[News]: Στη Βουλή η τροπολογία για την κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου

Δείτε ολόκληρο το κείμενό της

Κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή η τροπολογία που αφορά την κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου , όπως την είχε προαναγγείλει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με συνέντευξή του στην ΕΡΤ, την περασμένη Τρίτη και πρόκειται να ψηφιστεί αύριο Παρασκευή 07/06.

Να σημειωθεί ότι η τροπολογία περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας για τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου.

Μπορείτε να δείτε εδώ όλο το κείμενο της τροπολογίας με τίτλο «Μείωση του αφορολόγητου ορίου εισοδήματος από μισθωτή εργασία και συντάξεις».

Με την τροπολογία ακυρώνεται η προνομοθετημένη μείωση του αφορολόγητου το 2020. Παράλληλα, με την ίδια τροπολογία ακυρώνονται τα αντίμετρα που θα λαμβάνονταν το επόμενο έτος.

Ειδικότερα, καταργούνται οι διατάξεις των άρθρων 10, 11, 12 και 13 του ν. 4472/2017 σχετικά με:

(ι) τη μείωση του αφορολόγητου ορίου εισοδήματος από μισθωτή εργασία και συντάξεις, του άρθρου 16 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (ν. 4172/2013) και (ιι) τα φορολογικά αντίμετρα που θεσπίστηκαν σε αντιπαραβολή του προαναφερόμενου μέτρου (μείωση του συνολικού ποσού του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) κατά ποσοστό 30% όταν δεν υπερβαίνει τα 700 ευρώ, μείωση του φορολογικού συντελεστή βάσει του οποίου υπολογίζεται ο φόρος επί του εισοδήματος ύψους από 0 έως 20.000 ευρώ, από μισθούς και συντάξεις και επαναπροσδιορισμός του ύψους του εισοδήματος των φυσικών προσώπων ή σχολάζουσας κληρονομιάς, καθώς και της κλίμακας βάσει της οποίας υπολογίζεται η ειδική εισφορά αλληλεγγύης).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!