Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 4 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
12 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News]: Στη Βουλή ως κατεπείγον το νομοσχέδιο για το κοινωνικό μέρισμα
[News]: Στη Βουλή ως κατεπείγον το νομοσχέδιο για το κοινωνικό μέρισμα

[News]: Στη Βουλή ως κατεπείγον το νομοσχέδιο για το κοινωνικό μέρισμα

Τι προβλέπουν οι διατάξεις του σχεδίου νόμου

Στη Βουλή κατατέθηκε το νομοσχέδιο για το κοινωνικό μέρισμα, ακολουθώντας τις χθεσινές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Το νομοσχέδιο θα συζητηθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Όπως αναφέρεται στο άρθρο 1 του νομοσχεδίου, «κατά το έτος 2017 καταβάλλεται ποσό επτακόσια είκοσι εκατομμύρια (720.000.000) ευρώ για την εφάπαξ παροχή κοινωνικού χαρακτήρα, ως διανομή κοινωνικού μερίσματος προς στήριξη των οικονομικά αδύναμων προσώπων και ευάλωτων νοικοκυριών».

Όπως διευκρινίζεται, το κοινωνικό μέρισμα είναι αφορολόγητο και ακατάσχετο, δεν υπόκειται σε καμία κράτηση, δε δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη, ούτε υπολογίζεται για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας, το ποσό που καταβάλλεται μπορεί να αυξηθεί, αν το επιτρέπουν οι δημοσιονομικές συνθήκες, ενώ με την ίδια απόφαση καθορίζονται τα κριτήρια (εισοδηματικά, περιουσίας, διαμονής και άλλα) για την καταβολή του μερίσματος, οι κατηγορίες των δικαιούχων, η βάση, ο τρόπος υπολογισμού και το ακριβές ποσό του μερίσματος ανά κατηγορία δικαιούχων, οι προϋποθέσεις και άλλες παράμετροι.

Το άρθρο 2 του νομοσχεδίου προβλέπει την επιστροφή των κρατήσεων υγειονομικής περίθαλψης σε συνταξιούχους, που θα γίνει με την καταβολή της σύνταξης του Δεκεμβρίου, και το άρθρο 3 αναφέρεται στην αναγγελθείσα ενίσχυση προς τη ΔΕΗ.

Δείτε το νομοσχέδιο

Ποιοι και πώς θα πάρουν το κοινωνικό μέρισμα

Το ποσό των 720 εκατ. ευρώ θα μοιράσει η κυβέρνηση τον Δεκέμβριο σε 3,4 εκατομμύρια νοικοκυριά ως κοινωνικό μέρισμα. Η καταβολή των ποσών θα επιδιωχθεί να πραγματοποιηθεί το αργότερο έως τα μέσα Δεκεμβρίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!