Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [News]: Στη φυλακή θα στέλνει τους μετανάστες ο Ορμπάν μόλις πατούν στην Ουγγαρία
[News]: Στη φυλακή θα στέλνει τους μετανάστες ο Ορμπάν μόλις πατούν στην Ουγγαρία

[News]: Στη φυλακή θα στέλνει τους μετανάστες ο Ορμπάν μόλις πατούν στην Ουγγαρία

Αν και παραδέχτηκε πως η φυλάκιση των μεταναστών είναι αντίθετη με το δίκαιο της ΕΕ, τόνισε πως η Βουδαπέστη «πρέπει να προασπίσει την κυριαρχία» της

Την πρόθεση του να στέλνει τους μετανάστες που φτάνουν στην Ουγγαρία στη φυλακή, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας, Βίκτορ Ορμπάν. «Η κυβέρνηση αποφάσισε να επαναφέρει την κράτηση των αλλοδαπών από την αστυνομία» δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο της χώρας.

Αν και παραδέχτηκε πως η φυλάκιση των μεταναστών είναι αντίθετη με το δίκαιο της ΕΕ, τόνισε πως η Βουδαπέστη «πρέπει να προασπίσει την κυριαρχία» της.

Ο Ορμπάν, ο οποίος συχνά προβαίνει σε προκλήσεις προς την ΕΕ, έχει αναχθεί εδώ και δύο χρόνια σε αιχμή του δόρατος στη μάχη κατά της άφιξης μεταναστών στην Ευρώπη. Για μία ακόμη φορά σήμερα συνέδεσε τους τελευταίους με «τρομοκρατικές ενέργειες».

Το 2016, 29.432 μετανάστες κατέθεσαν αίτημα ασύλου στην Ουγγαρία, προτού η μεγάλη πλειονότητά τους συνεχίσει τη διαδρομή της προς τη δυτική Ευρώπη.

Στις 27 Δεκεμβρίου (σύμφωνα με την τελευταία επίσημη καταμέτρηση), 467 άνθρωποι βρίσκονταν σε κέντρα μεταναστών στην Ουγγαρία, από τους οποίους οι 273 σε κλειστές δομές.

Η Βουδαπέστη έθεσε τέρμα στη συστηματική κράτηση μεταναστών το 2013, υπό την πίεση κυρίως της ΕΕ, της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!