Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [News]: Στα 210 δισ. ευρώ ο παγκόσμιος τζίρος της αγοράς smartphones σε 6 μήνες
[News]: Στα 210 δισ. ευρώ ο παγκόσμιος τζίρος της αγοράς smartphones σε 6 μήνες

[News]: Στα 210 δισ. ευρώ ο παγκόσμιος τζίρος της αγοράς smartphones σε 6 μήνες

Έως το τέλος του έτους αναμένεται να δαπανηθεί περίπου μισό δισ. ευρώ

Τουλάχιστον 210 δισ. ευρώ δαπάνησαν οι καταναλωτές παγκοσμίως, για την αγορά smartphones στη διάρκεια του α΄ εξαμήνου του 2019, ενώ έως το τέλος του έτους ο τζίρος της αγοράς αναμένεται να προσεγγίσει το μισό δισ. ευρώ σύμφωνα με την ανάλυση «The global smartphone market», που δημοσιοποίησε η GfK στην IFA 2019.

Για την ακρίβεια, από το 1 δισ. ευρώ που θα διατεθεί διεθνώς για την αγορά Τεχνικών Καταναλωτικών Αγαθών (technical consumer goods-TCG) το 43% θα αφορά την προϊοντική κατηγορία των smartphones. Σύμφωνα με την ανάλυση οι καταναλωτές διεθνώς συνεχίζουν να δείχνουν την προτίμησή τους σε συσκευές smartphones υψηλών προδιαγραφών, τάση που αναμένεται να συνεχιστεί.

Την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2019 τα «έξυπνα» κινητά με οθόνη 6-7 ιντσών, φωτογραφική μηχανή 20MP+ και χώρο αποθήκευσης 128GB+ αντιπροσώπευαν το 16% των εσόδων της αγοράς των smartphones ή σε 33 δισ. ευρώ από μόλις 3% την ίδια περίοδο του 2018. Η στροφή των καταναλωτών προς συσκευές smartphones με προηγμένες λειτουργίες είναι κάτι παραπάνω από εμφανής.

Τα κινητά με διπλή οπίσθια κάμερα αντιπροσώπευαν το 50% αξίας των πωλήσεων smartphone παγκοσμίως κατά το α΄ εξάμηνο του 2019. Οι συσκευές με τριπλή κάμερα εξακολουθούν να αυξάνουν το μερίδιο αγοράς τους και αντιπροσώπευαν το 20% της αξίας των πωλήσεων κατά το α΄ εξάμηνο από μόλις 1% την ίδια περίοδο πέρσι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!